Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Föld alá került egy teljes árvaház - eddig 16 halott!

Szerző: Gábor János, – 2011-05-22 10:46:25

Tizenhatra nőtt a földcsuszamlás sújtotta malajziai árvaházban meghaltak száma - közölte vasárnap a helyi rendőrség, hozzátéve, hogy a mentőcsapatok nem keresnek több eltűntet. Az áldozatok között egy 34 éves nevelő is volt, az elhunyt gyerekek pedig 8 és 19 év közöttiek voltak.



A földcsuszamlás helyi idő szerint délután fél három körül történt a Kuala Lumpurtól délre fekvő árvaháznál, amikor a gyerekek egy sátorban zeneórán vettek részt. Az esőzések miatt meglazult domboldal olyan gyorsan csúszott meg, hogy csak nagyon kevés gyereknek sikerült elmenekülnie - mondta el egy ellenzéki parlamenti képviselő, akinek a választókörzetében történt a tragédia. A mentőcsapatoknak néhány eltemetett gyereket sikerült élve kimenekítenie - közülük tízen még mindig kórházban vannak.

A földcsuszamlások viszonylag gyakoriak Malajziában, ahol ezért a kormányzat csak rendkívül szigorú szabályok mellett engedélyezi a domboldalra való építkezést. Az ország történetének legsúlyosabb ilyen katasztrófája 1993-ban történt, amikor Kuala Lumpur egyik külső kerületében egy hatalmas sárlavina miatt összedőlt egy 12 emeletes épület. A tragédiában 48 ember vesztette életét.

FH
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó