Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Fokozatosan felébresztik Schumachert

Szerző: Korsós Éva, hvg.hu – 2014-01-29 10:19:45

Az elkövetkező egy hétben lassan elindulhat az egy hónapja kómában fekvő Michael Schumacher ébresztése - írja a francia L'Equipe és az olasz La Stampa.

A franciaországi Grenoble kórházának orvosai úgy döntöttek, hogy az elkövetkező napokban lassan elkezdik Michael Schumacher ébresztését. A volt Forma-1-es pilóta éppen egy hónapja, december 29-én szenvedett síbalesetet, és azóta kómában fekszik.

Schumacher már nincs életveszélyben. Az orvosok az elmúlt napokban csökkentették a Schumachernek adott érzéstelenítő adagot, a pilóta szervezete pedig erre pozitívan reagált. Az adag további csökkentése során a pilóta a szeme kinyitásával, és bizonyos kommunikációs készségek működésével reagál, például olyan egyszerű utasítások végrehajtásával, mint például "csukd be a szemed", "nyisd ki a szád" - írja a L'Equipe.

Bár ezek biztató fejlemények, a német pilóta kínjai nem érnek véget ezzel, figyelmeztet a francia lap, az elkövetkező két hónap az orvosok szerint zavart időszak lesz, amelyet Schumacher letargikus állapotban tölt majd. Azt, hogy rendbe jön-e, lehetetlen megjósolni, Jean-Luc Truelle professzort idézve azt írják, ez ilyen súlyos fejsérülés esetében éveket vehet igénybe.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó