Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Fico lefasisztázta a magyar kormányt

Szerző: Gábor János, – 2010-05-26 08:35:42

Ezeknek elment az eszük? A fasiszta Németország háború előtti időszakához hasonlította tegnap Robert Fico szlovák kormányfő a kettős állampolgárság tervezett megadása kapcsán a még meg sem alakult magyar kormányt a pozsonyi parlament rendkívüli ülésén, amelyet éppen a tervezett magyar intézkedések miatt hívtak össze.


A hisztérikus szlovák reagálás részeként Fico kijelentette: „Ami a Magyar Köztársaságban történik, az Szlovákia számára életveszélyt jelent." Szerinte „Magyarországra épp visszatérőben van a revizionizmus és a barna pestis", ezért Orbán Viktor leendő kormányfőt arra szólította fel: azonnal állítsák le a törvény elfogadását. Azt is hozzátette: ha Budapest mégis elfogadja a kettős állampolgárságról szóló jogszabályt, arra Szlovákia kemény választ ad.

És hogy mi lenne ez a bizonyos kemény válasz? Ficóéknak erre is kész forgatókönyvük van. Így például azok, akik kettős állampolgárságért folyamodnak, elveszítenék szlovák állampolgárságukat. A kettős állampolgárok ráadásul Szlovákiában semmilyen közmegbízatást nem tölthetnének be. Erről ugyan nem szavazott tegnap a törvényhozás, azonban a 150 tagú parlament 113 tagja – a magyar képviselőket leszámítva – nyugtalanságát fejezte ki a törvény miatt.

A kettős állampolgárság megadásáról akár már ma szavazhat a magyar parlament.

Blikk-összeállítás

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó