Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Felszántották Hitler szüleinek sírját...

Szerző: Gábor János, – 2012-03-29 18:23:33

A leondingi temetőben megszüntették Adolf Hitler szüleinek a sírhelyét Ausztriában - adta hírül csütörtökön a felső-ausztriai Life rádió. A hírt megerősítette az APA osztrák hírügynökségnek Kurt Pittertschatscher helyi plébános, aki azt mondta, hogy eltávolították a sírkövet, a sírhelyet pedig felszabadították további használatra. Exhumálás nem volt.



A Hitler család egyik névtelenséget kérő távoli rokona nyilatkozata szerint "egyre nehezebb a sír gondozása. Ezenkívül arra is gondolok, hogy őseim sírjával visszaélve rokonszenvtüntetéseket tartanak ott. Mindent megfontolva, úgy döntöttem, hogy lemondok a sírhelyhasználati jogokról" - olvasható a rokon közleményében.

Sok helyi és az osztrák fasizmus elleni hálózat és a Mauthauseni Bizottság nehezményezte, hogy a Hitler szülők sírhelye szélsőjobboldali csoportok egyfajta zarándokhelyévé vált. A dpa német hírügynökség beszámolójában emlékeztetett arra, hogy 2011 júliusában Hitler helyettesének, Rudolf Hessnek a sírját - 24 évvel a halála után - szüntették meg a bajorországi Wunsiedelben, ahol neonácik rendszeresen megemlékezést tartottak.

HVG
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó