Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Felsőfokú nyelvvizsga, 14 évesen??

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-02-08 11:07:25

Eszébe jutott már, hogy mennyire javította volna a karrieresélyeit, ha idejekorán elkezdik a nyelvoktatását? Vajon milyen esélyekhez segítette volna hozzá? Gondolta volna, hogy még az idegpályák kapcsolatait is erősíti a nyelvtanulás, ha gyerekkorban kezdik, akkor, amikor még élményként, és nem leküzdendő feladatként állnak hozzá? Pedig így készül a felsőfokú nyelvvizsga, akár 14 évesen!! Kér még sokkal több meglepetést? Tudni akarja, hogyan növelje gyereke esélyeit? Két nyelviskola szakértett a mai KORONAcaféban...

Gördítsen lejjebb!

hirdetés

hirdetés

A héten egy kalocsai előadáson mutatja be az ún. „Helen Doron-módszert” Tóth Anikó. Az oktatási programot kidolgozó tudós nevét viselő helyi iskola nyelvtanára arra igyekezett rávilágítani, hogy minden túlzás nélkül pár hónapos kortól elindulhat a gyerek idegen nyelvre nevelése, mivel nem szükséges hozzá először magyarul tudni! Sőt, az még akadályozza is, mivel kialakult (anyanyelvi) hangképzésből nehezebb kinöveszteni egy második nyelvet. Bezzeg, ha párhuzamosan szedi fel őket! Anikó leleplezte a fejlődő idegpályák szerepének titkát is:

 

A kisgyermekkorban kezdődő nyelvi képzés előnyeit hangsúlyozta Fekete Antal kollégánk is, aki „civilben” angol nyelvtanár és a Kids Club Kalocsa nyelviskola alapítója. Szerinte nagyon fontos szerepet játszik egy sikeres karrier megalapozásában a korai oktatás, amikor tulajdonképpen nem a szó szoros értelmében vett tanulásról van szó. Ugyanis a gyerek játszva tanul, úgy szedi fel anyanyelvének szókincse mellé az angol szavakat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ezzel pedig jól megalapoznak annak a célnak is, hogy a középiskola végére meglegyen az a nyelvvizsga, ami nélkül 2020-tól már nem is felvételizhet! Hogyan? Így:

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó