Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Feladták a küzdelmet a párizsi robbantó ügyvédei

Szerző: Korsós Éva, forrás:retrofm – 2016-10-12 16:38:23

Nem vállalja tovább Salah Abdeslam védelmét a számára kijelölt belga-francia ügyvédpáros. A két jogász szerdán jelentette be, hogy védencük hallgatása miatt megszüntették a párizsi és brüsszeli terrortámadás megszervezésével vádolt férfi jogi képviseletét.

A párizsi terrortámadások egyetlen életben maradt elkövetőjét egy francia-belga ügyvéd páros, Frank Berton és Sven Mary védte. Október 12-én viszont beismerték: mivel védencük hónapok óta nem szólt hozzájuk, úgy döntöttek, hogy  ideje feladni a védelmét.

Az ügyvédek kiemelték, hogy ez nem meglepő fordulat. Ők már a védelem elvállalása után leszögezték, hogy amennyiben kliensük nem hajlandó együttműködni velük, azonnal ejtik az ügyét. Elmesélték, hogy minden látogatáskor úgy érezték, hogy egy kínos szembesítésre mennek, nem a munkájukat végezni.

Abdeslam az egyetlen ismert és életben maradt tagja annak a terroristacsoportnak, amely öngyilkos merényletek és lövöldözések során 130 emberrel végzett tavaly november 13-án Párizsban.

Négy hónapi hajtóvadászat után március 18-án Belgiumban fogták el a rendőrök, s április 27-én a belga hatóságok átadták Franciaországnak, azóta egy szigorúan őrzött börtön biztonsági kamerák által megfigyelt magánzárkájában él Fleury-Merogis-ban.

A belgiumi születésű (marokkói felmenőkkel rendelkező) 26 éves francia állampolgárt terrorcselekmények elkövetésével és emberöléssel vádolják.

Amióta átvitték Párizsba, nem volt hajlandó beszélni, s júliusban még a zárkájából sem jött ki a kihallgatásra.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó