Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Falu fitness: kilóra "veszi meg" a lakosokat a polgármester

Szerző: Mike Szilvia, koronaradio.hu – 2016-05-05 08:07:11

Drávaszerdahely polgármestere rendhagyó kezdeményezéssel állt elő decemberben. A 220 lelket számláló falu első embere fogyókúrára hívta a lakosokat! SŐT! Minden leadott kilóért 2000 forintot fizet az önkormányzat.

Hirdetés

Hirdetés

A KORONAcafé-ban felhívtuk Alpár Györgyöt, a település vezetőjét, aki mesélt hallgatóinknak a falu egykori és jelenlegi mindennapjairól, valamint arról, hogy náluk a kutyákat ingyen oltják és ingyenes a szemétszállítás is.  Mi több, ingyen fürdőznek a harkányi fürdőben és maga a polgármester, aki egyébként a mulatós zene nagy rajongója, saját cd-t is kiadott, amelynek bevételét Drávaszerdahely járdáinak feljavítására fordította.

Ámultunk, bámultunk! És ha még nem lett volna elég, Alpár György mesélt a kocsmából átalakult falusi konditeremről, ahova minden szerdahelyinek - aki igényli - kulcsa van, ingyen használhatja, akkor, amikor akarja. A polgármester lelkesen számolt be arról, hogy első sorban a fiataloknak szerettek volna közösségi helyet biztosítani a konditeremmel, ezzel szemben a hetvenen túli Jolika néni is már több hónapja "gyúr". És ezzel nincs egyedül.

Fotó:pecsma.hu

A falu lakosai közül többen részt vesznek a település rendhagyó fogyókúrájában, amely júniusban ér véget, a mérlegelés végén pedig minden leadott kilóért 2000 forint jár. De meséljen erről inkább a polgármester:

Megirigyeltük a drávaszerdahelyieket! A KORONAcafé-ban azon gondolkodtunk, vajon a KORONAfm100 vételkörzetében is képesek lennénk együtt hasonlóra. Előtte azonban felhívtuk Dr. Hajdú Zoltán háziorvost, aki minden a fogyásra serkentő kezdeményezést támogat, hiszen ránk is fér. Sajnos az elhízottságot és a mozgásszegény életmódot illetően igen előkelő helyet foglalunk el Európában. Ugyanígy a szív- és érrendszeri megbetegedések terén, amely egyenes következménye lehet az elhízásnak.

Alpár György, polgármester
Fotó: pecsma.hu

Belevágunk? BELEVÁGUNK! Együtt, közösen! Várjuk mindazok jelentkezését, akik beszállnának a KORONAfm100 közös fogyókúrájába! Természetesen a jutalom sem marad el! De erről később! :)

Ééés, ha már a polgármester megemlítette új dalát és első videoklipjét, hát tessék! POLGÁRMESTER - Nagyon baba:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó