Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Ez Ön szerint egy kígyó?

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-02-26 10:46:25

Szemperifériáról másnak tűnt a hírek közben is

Nem mondjuk meg hogy találtunk rá erre a furcsa nyúlványra, ami mind tudjuk mire hasonlít inkább, mint kígyóra... Pedig kígyó. Miközben inkább béka. Ráadásul relatíve új felfedezés: 2012-ben találtak rá a ritka faj első példányaira (szám szerint hatra), Brazíliában, a Madeira folyó völgyében, Rondonia tartományban.

A brazil vak kígyót (latin neve: atretochoana eiselti) ezelőtt 1968-ban látták utoljára, de konkrétan nem tanulmányozták; talán valami gyalázatos mutációnak hitték. Túl messze egyébként nem álltak a valóságtól, mert az állat géntérképe furcsa módon közelebb áll a szalamandrákhoz és békákhoz, mint a kígyókhoz.

A különleges lény a kutatók szerint kisebb halakkal és gilisztákkal táplálkozik, de ezt még nem sikerült bizonyítani. Valószínűnek tartják még, hogy a bőrén át lélegzik, és biztosak abban, hogy a klasszikus értelemben véve nem lát (köszi). Na ilyen mélységekig nem sikerült eljutni a KORONAcafé reggeli hírblokkjában, de nem is csoda. Íme, így építi le váratlanul az időjárás jelentést egy emberi genitáliának látszó gerinces:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó