Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Evezés: Éremgarmada Szolnokról

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-10-12 12:08:50

Dacára az októberi változékony időjárásnak, 18 evezősünk Szolnokon, a XIX. Tisza Kupán szállt hajóba a magyar, szerb és horvát versenyzők között.

Hirdetés

Hirdetés

Németh Zoltán tanítványai közül a női tanuló egypárevezősök között Romsics Lili és Kellner Fanni is egyaránt első helyről jutott tovább a középfutamba, ahol Fanni szintén első, míg Lili negyedik helyen ért célba, így Fanni az "A" döntőbe, Lili pedig a „B” döntőbe jutott. Kellner Fanni kevéssel lemaradva a dobogóról 4. helyen ért célba, Romsics Lili a „B” döntő második helyét érte el, azaz összesített 8. helyen végzett.

A női tanuló kétpárevezősök futamaiban indult a Romsics Lili-Kellner Fanni páros, akik az előfutam második helyéről jutottak „A” döntőbe, ahol végül a bronzérmet szereztek. A férfi ifjúsági egypárevezősök előfutamaiban Szalai Szilárd és Szalai Andor indultak. Mindketten az előfutam második helyéről jutottak a döntőbe, ahol Andor 4., Szilárd 6. helyen zárt. Szilárd a döntő futam előtt fél órával férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezősök között Szolnok-Kalocsa versenyegyesülésben szintén döntő futamot húzott, ahol társával megszerezték a dobogós 3. helyét.

A férfi ifjúsági egypárevezősök előfutamaiban Szalai Szilárd és Szalai Andor indultak. Mindketten az előfutam második helyéről jutottak a döntőbe, ahol Andor a 4., míg Szilárd 6. helyen zárt. Szilárd a döntő futam előtt fél órával férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezősök között Szolnok-Kalocsa versenyegyesülésben szintén döntő futamot húzott, ahol megszerezte dobogós 3. helyet. A Mini 11-13 évesek döntő futamaiban kiváló eredmények születtek: a lányoknál Kunsági Virág és Romsics Lili 1. helyen, Tamás Abigél 3. helyen hajózott át a célvonalon, míg a fiúknál Althammer István 3., Vörös Balázs a 4. helyet szerezte meg. Férfi ifjúsági kétpárevezősök futamában indult a Szalai Szilárd-Szalai Andor testvérpáros alkotta hajóegység, akik ezüstéremmel zártak.    

Vasárnap sajnos a hűvös idő hidegre, a napsütés erős szélre és szemerkélő esőre változott, tovább nehezítve az amúgy sem könnyű evezést.

A nap a férfiserdülő egypárevezősök előfutamaival indult, ahol Szalontai Zalán első helyről jutott tovább középfutamba. Szalai Andor igen szoros befutót húzott, olyannyira együtt haladt a mezőny, hogy csak célfotó tudta eldönteni az első három befutó helyet. Andor sajnos harmadikként ért célba, ami kevés volt a továbbjutáshoz. Szalontai Zalán a középfutam ötödik helyéről „B” döntős lett, ahol végül negyedik helyet szerzett, összesítve 9. helyen zárt.

A női tanuló egypárevezősök előfutamaiból Romsics Lili és Kellner Fanni is az első helyről jutott tovább középfutamba, ahol Lili ötödik helyről „B” döntőbe, Fanni a harmadik helyről „A” döntőbe jutott. A döntő futamokban Kellner Fanni végül 6. helyen végzett, míg Romsics Lili a „B” döntő 2. helyét érte el, így összesítve 8. helyen zárt.

A férfi ifjúsági egypárevezősök előfutamaiból Szalai Szilárd az előfutam első helyéről jutott döntőbe, ahol magabiztos fölénnyel evezve nyerte meg a döntő futamot.

A női serdülő kétpárevezősök előfutamaiból a Takács Nikolett-Kellner Fanni páros második helytől jutott tovább. A döntő futamban, szoros küzdelemben, a dobogós 3. helyet érték el.

 A női serdülő egypárevezősök előfutamaiban Takács Nikolett állt rajthoz, aki az előfutam első helyéről jutott tovább az „A” döntőbe, ahol végül szép evezéssel a 3. helyet szerezte meg.

Ezen a napon zajlottak a Mini 11-13 évesek kétpárevezősök döntő futamai is, ahol a lányoknál a Kunsági Virág-Tamás Abigél alkotta kettős a 3. helyen futott célba, míg a fiúknál a Balog Csaba-Althammer István alkotta egység szépen fölépített taktikával nyerte meg a futamot, aranyérmet vehettek át.

A Diák Ranglista Mini 11-13 éves egypárevezősök döntő futamaiban a fiúknál Vörös Balázs 4. helyet, Althammer István szintén 4. helyet, Balog Csaba 3. helyet ért el. Lányaink még sikeresebbek voltak: Kunsági Virág 1. helyet, Romsics Lili 2. helyet, Tamás Abigél szintén 2. helyet szerzett.

Evezőseink 5 arany, 3 ezüst és 8 bronzéremmel gazdagították a csapat palettáját!

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó