Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Europol-razzia a prostitúció ellen

Szerző: Korsós Éva, – 2012-10-27 07:28:10

Nagyszabású akció volt több európai országban, hogy felszámolják a nigériai emberkereskedő hálózatokat.

Az Europol tájékoztatása szerint az ausztriai, belgiumi, dániai, luxemburgi, hollandiai, svédországi, svájci és németországi nyilvánosházakban tartott razziát a német rendőrség irányította, és a közös európai rendőri szervezet, az Europol hangolta össze.

Az első adatok szerint 468 nyugat-afrikait - többségükben nőket - ellenőriztek és azonosítottak - közölte az Europol. A cél a Nyugat-Afrikából Európába prostitúció céljából szállított emberek azonosítása és az emberkereskedelemmel gyanúsított személyekkel kapcsolatos információk gyűjtése volt.

"Az elkövetők a Nyugat-Afrikában is művelt vudu szertartással gyakoroltak nyomást az áldozatokra, hogy megfélemlítsék őket, illetve megtörjék az ellenállásukat" - közölte az Europol.

Mint korábban megírtuk, előzőleg a brit hatóságok két magyar férfi ellen indítottak eljárást prostitúcióval kapcsolatos embercsempészet miatt. A magyarokkal együtt egy helyi nőt is letartóztattak. Mindhármukat azzal vádolják, hogy prostitúcióra kényszerített nőket csempésztek be Nagy-Britanniába.

(hir24)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó