Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Etiópiai merénylet - Pénteken érkezhetnek a túlélők

Szerző: Korsós Éva, – 2012-01-19 11:28:17

Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége hajnalban megérkezett az etióp fővárosba, és felvette a kapcsolatot a terrortámadás három magyar túlélőjével, akik közül egy sérült meg. Addisz-abebában van Magyarország kenyai nagykövete is.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a terrorista merénylet részleteiről szólva közölte: az első hírekkel szemben a turistacsoportot az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet a merénylők. Szavai szerint a terroristák egy embert azonnal kivégeztek, négyet pedig menekülés közben lőttek le. Mint mondta, nyilvánvalóan túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan.

A kórházi kezelésre szoruló magyar sérültet nem lőtték meg, hanem rejtőzködés közben egy szakadékba ugorva csípőzúzódást szenvedett - számolt be Hajdu János.
Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a két magyar áldozat holttestét várhatóan a jövő hét elején szállíthatják haza.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó