Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Érmekkel tértek haza evezőseink Csepelről

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-05-26 13:14:01

Május 14-én rendezték meg a Csepel kupát a Jásdi Sándor Evezős emlékversenyt. Az időjárás nem volt túl kegyes, háromszor is eleredt az eső bőrig áztatva az éppen futamukat teljesítő sportolókat. A Kalocsai SE evezősei közül 9-en ültek hajóba.

Hirdetés

Hirdetés

A diákranglista 500m-es távján Takács Nikolett jó evezéssel a 4. helyen ért célba, ami az első versenyen jó eredménynek mondható. Egy későbbi időpontban Niki újból rajthoz állt, akkor már 1500m volt a táv, ahol ismét a 4. helyen ért célba. Őt követte a férfi serdülő kétpárevezős hajóban Szilágyi Márk és Szilágyi Ervin, akik az előfutamukban 3. helyen értek célba, így nem jutottak be a döntőbe. Férfi ifjúsági egypárevezősben indult Szalai Szilárd és Bocskor Tamás. Szilárd nagyon jól kezdte futamát, a végére a 3. lett, míg Bocskor Tamás az előfutamát megnyerve jutott tovább a döntőbe, ahol a végső 3. helyet érte el.

A diákranglista 500-as futamban, a 13 éves lány egypárevezősök között Ferencz Panna szoros befutóval a 3. lett.  A női tanuló egypárevezősök között pedig a 2. helyezést érte el. A férfi tanulók között Szalai Andor a diákranglista 500m-es versenyén szerezte meg a kalocsaiak első aranyérmét. Ezt követően ő is rajthoz állt a tanuló egypárevezősök között 1500m-en, ahol a 3. lett. Az utolsó futamok között állhatott rajthoz élete első futamán Althammer István a diákranglista 500m-es távon. Isti nagyon szorosan a 2-3-4 helyen evezett és hatalmasat küzdött, hogy elérhesse a 2. helyet. Sajnos azonban a plusz erőkifejtés hatására elfelejtette tartani az irányt és összeütközött a mellette evező sportolóval.  Egy ilyen rosszul sikerült manőver a versenyszabályzat szerint kizárást von maga után. Isti egyébként a 4. helyen ért célba, a megállás ellenére is.

Az utolsó versenyszám, amiben érdekelt volt a kalocsai csapat a női ifi 4x (négypárevezős) hajóegység volt ahol Pilisy Zsanett FEC, Rozmarin Flóra BEE, László Kíra KSE, Galcsó Flóra FEC összeállításban álltak rajthoz a serdülő válogatott csapattal. A lányok nagyon jó versenyzéssel fölényesen megnyerték a futamot. Ez a női serdülő négypár indult Magyar válogatottként a Csehországban, Brnoban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén ahol nagyon jó versenyzéssel, szoros befutóval a 2. helyen értek célba a Cseh csapat mögött, ezzel dobogóra állhattak, és értékes nemzetközi pontokat szereztek a lányok.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó