Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Érmek a Sugovica Kupáról

Szerző: Rumi László, – 2013-04-22 07:47:06

kalocsai tornászok Baján a Sugovica Kupa tornaversenyen vendégeskedtek. A verseny előzményei elég régi időkre vezethetők vissza, bizony még az 1990-es évek elejére.

Botos János és Makra Ferenc már abban az időben a Kalocsai SE társadalmi edzői voltak. Botos János Öregcsertőn testnevelő tanárként iskolai sportkörön, Makra Ferenc pedig Baján saját szervezésű edzéseken igyekezett népszerűsíteni ezt a gyönyörű sportágat. A több versenyzési lehetőség és a sikerélmény biztosítása érdekében úgy döntöttek, hogy oda-vissza versenyeket rendeznek. Mivel nagyon jó barátok voltak, ezt a verseny nevébe is belefoglalták. Így lett Bácska Barátság Kupa a verseny neve.

Aztán különböző okok miatt a versenyek megszakadtak. Makra Ferenc egy időre fel is hagyott az edzősködéssel. Nem régi viszont ismét teljes gőzzel hódolhat régi szenvedélyének. Így újra megindulhatott a közös munka.

2011-ben meghívást kapott Kalocsára egy versenyre, Megújult Bácska Barátság Kupa néven. Ezt elfogadva megújult a sportkapcsolat is, hiszen a barátság közben sem szünetelt.

Mostanra megérettek a feltételek arra, hogy Baján is lehet tornaversenyt szervezni. A Sugovica Általános Iskola és Sportiskola adott otthont a rendezvénynek. Így ugyan módosult a verseny neve, de a szelleme megmaradt.

A tornászok diákolimpiai „B” kategóriás gyakorlatot mutatta be. A Változás annyi, hogy öt fős csapatokból szerenként a négy legjobb pont számított be a végeredménybe. A felkészítő jelleg miatt a Kalocsai SE Torna Szakosztálya igyekezett azokat a tanulókat szerepeltetni, akiknek kevés tapasztalatuk van a versenyzés terén. Ezért aztán még nagyobb volt az öröm, hogy minden tornász éremmel térhetett haza, köztük a legügyesebbek kettővel is.

 

Eredményeink:

1. helyezett a Kalocsai SE – Dunapataj III-IV. korcsoportos fiú csapata 101,55 ponttal. Csapattagok: Nagy Zoltán, Csepregi Viktor, Szentesi Dániel, Szilasi Márton, Matos Gergő.

Egyéni összetettben: 1. nagy Zoltán 26,80 p.; 2. Csepregi Viktor 26,75 p.

1. helyezett a Kalocsai SE – Kalocsa és Térsége Általános Iskola I-II. korcsoportos fiú csapata 102,3 p. Csapattagok: Szabó Dániel, Máté Árpád Benedek, Szabó Máté, Antal István.

Egyéni összetettben: 3. helyezett: Szabó Dániel 25,3 p.

2. helyezett a Kalocsai SE – Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény III-IV. korcsoportos leány csapata 102,7 p. Csapattagok: Vida Janka, Izsák Bernadett, Sütő Panna, Vidák Vivien, Ferencz Adél.

Egyéni összetettben: 1. helyezett: Vida Janka 27,35 p.

3. helyezett a Kalocsai SE – Kalocsa és Térsége Általános Iskola I-II. korcsoportos lány csapata 95,8 p. Csapattagok: Szarvas Nadin, Havasi Laura, Ádám Patrícia, Révész Réka.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó