Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Éremhalmozó tornász ifisták

Szerző: Rumi László, – 2012-11-06 17:59:16

Budapesten rendezték torna sportágban a felnőtt, és ifjúsági II. osztályú csapat és egyéni országos bajnokságot.

A Kalocsai SE három csapatot és három egyéni versenyzőt nevezett az eseményre. A férfiaknál mind a két korcsoportban indult csapat is, és egyéni versenyző is. A hölgyeknél egy csapat versenyzett az ifjúságiak között.

Mindkét nemben a csapatok hozták magukkal a tavaszi első fordulóban elért eredményüket. Ehhez adták hozzá a mostani forduló eredményét. A kettő eredmény összege alapján hirdették ki az országos bajnokság végső sorrendjét.

A férfiak hat szeren (talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát, nyújtó) mutatták be gyakorlataikat. A hat fős csapatoknál a szerenkénti öt legjobb pontszám került be a csapat végeredményébe.

A hölgyeknél ugyanígy számolnak, de ők négy szeren versenyeznek: ugrás, felemás korlát, gerenda és talaj.

Eredményeink:

Országos bajnok a férfi ifjúsági II. osztályú csapat 456,8 pontot gyűjtve. A csapat tagjai: Dávid Sándor, Sebestyén Márk, Matos Balázs, Matos Tamás, Rapp Attila, Pécsi Máté (Kornóczi Márk).

6. helyezett a férfi felnőtt II. osztályú csapat 516,2 pont. A csapat tagjai: Kiss Péter János, Szőke Tamás Zoltán, Botos János, Tóth Tamás, Fodor Attila, Kovács Gergely.

7. lett a női ifjúsági II. osztályú csapat 277,462 ponttal. Csapattagok: Dicsa Barbara, Sima Leila, Dicsa Dorina, Greksa Hanna, Rideg Panna, Gubányi Gitta (Vancsik Fanni). A zárójeles tornászok tartalékként mutatták be gyakorlataikat.

Az egyéni versenyzők nem hozták magukkal a tavaszi eredményt. Azonban náluk is két pontszám összegéből jött ki a végeredmény szerenként. A csapatból hozták az előírt gyakorlatokkal elért pontszámukat. Emellett a  csapatverseny után  szabadon választott gyakorlatokat is bemutatták. Így jött ki a szerenkénti végeredmény, majd az összegyűjtött pontok összessége adta meg az egyéni összetett verseny helyezéseit.

Eredményeink

Országos bajnok férfi ifjúsági II. osztályban Dávid Sándor – egyéni összetettben 109,95 ponttal – lólengésben (16,3 p.) – gyűrűn (19,8 p.) – korláton (18,5 p.) – nyújtón (16,65 p.). Emellett 2. helyezett – talajon (18,0 p.) és ugrásban (20,8 p.)

2. helyezett még Sebestyén Márk gyűrűn (18,1 p.) emellett 3. helyezett  - egyéni összetettben 95,4 p. – lólengésben (13,5 p.) – korláton (18,8 p.) nyújtón (10,9 p.) valamint 4. lett talajon (16,7 p.) és ugrásban (18,1 p.).

Sándornak így a csapat mellett még öt arany és két ezüstérem is jutott, Márk pedig egy ezüst és négy bronzéremmel is gazdagodott.

A felnőtt II. osztályban Szőke Tamás Zoltán képviselte szakosztályunkat. Ő is nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet. A rettentően erős mezőnyben. 4. lólengésben (18,8 p.) 5. egyéni összetettben (110,85 p.) és ezért érmet is kapott, 6. ugrásban (19,65 p.) – korláton (19,0 p.) – nyújtón (17,55 p.) 7. gyűrűn (19,3 p.) 11. talajon (16,7 p.)

Felkészítők: Botos János, Cziczóné Vörös Edit, Csóti Sándor, Kiss Péter János, Simáné Hodován Éva.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó