Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Eredményhirdetés: így értékeltetek minket!

Szerző: Gábor János, – 2010-02-08 12:11:57

Januárban igazán nagyszabásúra sikerült az on-line közvéleménykutatásunk. 1127-en regisztráltak, ami messze nagyobb szám, mint amit már reprezentatívnak lehet nevezni. Nézzük tételesen, hogy az egyes kérdések esetében milyen döntést hoztatok, és az milyen hallható, látható következményt vonhat maga után...



Az on-line hallgatásra vonatkozó kérdésekre adott válaszok alapján a résztvevők több mint 33%-a hetente többször bekapcsolja az on-line adást, és mintegy 17% azok aránya, aki napi rendszerességgel hallgatnak minket az interneten. A szavazók negyede nem szokott ilyen módon rádiózni.

A legtöbb netezőnk otthon szokott kapcsolódni az on-line adásra. Arányuk elképesztő: 80,23%! Ezzel megcáfolták azt a korábbi következtetésünket, amely szerint a munkahely (16,24%) viszi majd az első helyet ebben a kategóriában. Ahogy vártuk, szabad internet-porton kevesen hallgatóznak, de szeretettel köszöntjük ezt a 21 (1,85%) haladó szellemű szörfölőt! :-)

Azok közül, akik nem szokták on-line hallgatni a Korona Rádiót, elsődleges okként azt jelölték meg, hogy vételkörzeten belül inkább hallgatják rádión, autórádión, hifin: 38,83%. Hál\' istennek csak keveseknek nem tetszik a zenei kínálat. Az emiatt távol maradók 16-an voltak (mindössze 1,41%) - reméljük egy későbbi specifikusabb on-line adónkkal az ő ízlésüknek is meg tudunk felelni...

És itt a kedvencünk: ha specifikusabb on-line adásokkal jelentkeznénk (a kérdés népszerűsége újabb lökést adott az ötletnek, úgyhogy már most szólok: FOGUNK!), akkor a így alakul a lista szerintetek:

Pop, funky, retro disco műfajú on-line rádiót hallgatna: 52,52%!
A többiek:
Magyar – pop, rock, alternatív, underground: 35,04%
Régi magyar: 33, 54%
Rock (klasszikus és új), alternatív rock
: 31, 16%
House, egyéb klubzenék: 20,65%
Rap, R’n’b: 15,09%
Jazz, acid jazz: 5,56%

A www.koronaradio.hu hírrovatai közül a legnagyobb érdeklődésre tart számot (toronymagasan) a Régió hírei, illetve nem sokkal lemaradva az Időjárás. Az elemzés során kiderült, hogy meglehetősen sokan kedvelik a Zene, koncert, klipek híreit - és feltehetőleg a zenés videókat. Nézzetek videókat a Film, premier, előzetesben is! A szavazóinkat a Külföld hírei és a Bulvár érdekli a legkevésbé. Hm, meglátjuk mi lesz a sorsuk - valószínűleg a visszajelzések alapján átalakítjuk a stratégiánkat...

És végül a résztvevők értékelték a műsorvezetők munkáját is. A leadott szavazatok alapján az 1127 résztvevőből közel ezren mindannyiunkat pontosan be tudták azonosítani, és a 10 skálán 8,36-os átlaggal Fekete Antal kollégánk a legnépszerűbb, aki köszöni a remek mutatókat, egy drabális adag light kólával már jól meg is ünnepelte elsőségét! :-)



Köszönjük a szavazatokat, hamarosan újra szükség lesz az egérkattintásokra a Dalra magyar kapcsán. Egyelőre zenekarok jelentkezését várjuk az első dalversenyünkre. Részletek a DALRA MAGYAR! menüben!

Gábor János (Korona FM100)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Everybody Hurts for Haiti


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó