Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Előkerült Barack Obama

Szerző: Korsós Éva, forrás:hirado.hu – 2017-04-25 06:58:11

Három hónap óta először szerepelt egy nyilvános rendezvényen a volt amerikai elnök.

A Chicagói Egyetemen viharos tapssal fogadta a  korábbi  elnököt mintegy 500 hallgató, akiket előadásában Obama arra bíztatott, hogy vegyenek részt a politikában. Az eseményről tudósító amerikai újságírók szinte egyöntetű véleménye szerint a volt elnök – megtörve eddigi hallgatását – karrierje új szakaszát kezdte meg Chicagóban, mégpedig a fiatal nemzedék politikai aktivizálását.

Az 55 éves kipihent és derűt sugárzó politikus hallgatósága előtt kifejtette, hogy miért döntött így. “A legfontosabb, amit tehetek, segíteni a vezetők következő nemzedékét abban, hogy megpróbálhassa megváltoztatni a világot” – fogalmazott a volt elnök.

A beszédben – amely inkább beszélgetés volt a fiatalokkal – Obama kárhoztatta a pénz és az érdekcsoportok befolyását a politikában, továbbá a választási körzetek politikai érdekek szerinti újrarajzolását, valamint az egyes médiumokban tapasztalható erősödő megosztottságot. “Következésképpen a választói részvétel valamennyi demokratikus állam közül nálunk a legalacsonyabb” – állította. Majd azt fejtegette, hogy a problémát a gyökereinél szeretné megragadni és megoldani, s ehhez szerinte a politikai részvételt akadályozó tényezőket kell megszüntetni.

A demokrata párti Barack Obama egyetlen szót sem ejtett utódjáról, a republikánus Donald Trumpról.

A Fehér Házból történt távozása óta Barack Obama nem tartott egyetlen beszédet és nem adott egyetlen interjút sem. Csupán néhány Twitter-üzenetet és kommünikét tett közzé, elsősorban a nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvény védelmében és a New York-i Trump-toronyban történt esetleges lehallgatások ügyében. Alapítványa, az Obama Alapítvány, amely Chicagó egyik déli kerületében – ahol a fiatal Barack Obama közösség-szervezőként dolgozott – nemsokára megkezdi munkáját és elsősorban a fiatalokkal és a civil szférával kíván foglalkozni.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó