Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Elkezdődött az őszi tornász versenyszezon

Szerző: Rumi László, – 2012-10-18 10:41:09

Az őszi versenyeket Budapesten kezdték meg a Kalocsai SE tornászai. Az országos bajnokság 2. fordulóján vettek részt. A most elért eredmények a tavaszi forduló eredményeivel együtt adják a korcsoportok végső helyezését az országos bajnokságban.

A kalocsai tornászokat a viszontagságos felkészülési körülmények mellett most egy másik súlyos baj is hátráltatta. A verseny és az ezt közvetlen megelőző felkészülés időszakában őket sem kímélte a városban is megjelenő, hányással és hasmenéssel járó betegség. Így volt, aki nem is tudott eljönni a versenyre, többen pedig a lábadozás állapotában léptek a szerekhez.

A kistornász korcsoportot így két tornászunk képviselte. Zahorecz Áron 33,75 pontot gyűjtött, így egyéni összetettben a 17. helyen végzett. Kacsora Gábor 28,6 pontjával a 26. lett az országos bajnokság ezen korcsoportjában. A csapat az 1. fordulóban elért eredménye alapján végül az 5. helyen végzett.

A Gyermek Kezdő korcsoportban – egy kicsit az előző korcsoport terhére is – sikerült teljes csapatot kiállítani. A nehézségek ellenére még így is mutatkozik egy kis fejlődés a csapaton belül. Most 129,9 pontot gyűjtöttek a fiúk. A tavaszi fordulóban kapott pontokkal a végső pontszám 259,25. Ez a 9. helyezésre lett elég az országos bajnokságban.

A csapat tagjai: Kornóczi Martin, Kacsora Hunor, Lovasi Krisztián, Ignácz Patrik, Pécsi Gergő, Sziráki Szilveszter.

Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor, Kiss Péter János.

A versenyt követően sűrű program vár a tornászokra az év hátralévő részében. Még ebben a hónapban ugyancsak az országos bajnokság záró fordulójában vesznek részt a – férfi felnőtt és ifi, valamint a női ifi – II. osztályú csapatok.

Már meghívásunk van a Kisalföldi Kupára Győrbe, a Réthy Sándor Emlékversenyre Budapestre, egy új kapcsolatot kezdeményező versenyre Tatára.

A mi szervezésünkben hátra vannak a korcsoportos megyei egyéni bajnokságok és az Öcsi-Bácsi Kupa, a megújuló Torna Staféta.

A sikeres Torna Toborzó eredményeként számos új kicsi tornászunk is ismerkedik a szerekkel. Nekik is kell még legalább egy vetélkedést biztosítani.

Kilátásban van egy bemutató is.

Ezekhez rengeteg munkára, energiára és segítségre van szükségünk.

Óriási jelentőségű dolog, hogy az eddig végzett munkánk eredményeként a Magyar Torna Szövetség besorolta szakosztályunkat a „Sport XXI” programban résztvevők közé. Ennek keretén belül már október 20-21-én, edzők és versenyzők egy továbbképzésen veszünk részt Tatán.

Biztosra vehető, hogy ezen események további lendületet adnak szakosztályunknak és még magasabb színvonalon tudjuk folytatni munkánkat.
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó