Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Elképzelhetetlenül sok pénzt nyert valaki az amerikai lottón

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2017-08-24 11:19:11

Elvitték minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét.

A nyereményrekord nem dőlt meg ugyan, de a körülbelül 193 milliárd forintnak megfelelő összeg több mint pazar, ráadásul nem áll fenn annak veszélyes, hogy a szerencsés nyertes gyorsan elveri.

Egyetlen szelvényen sikerült eltalálni az amerikai Powerball lottó e heti számait, ezzel a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményhez, 757,8 millió dollárhoz juthat a boldog tulajdonos.

A szerda esti húzás előtt az emberek megrohamozták a lottózókat, csak Kaliforniában percenkánt 67 ezer szelvényt adtak helyi idő szerint délután 3 és 4 óra között, az Euronews tudósításában is egy olyan lottózót mutattak, amely előtt az utcán állt a sor.

A szerdai húzás után a szerencsejátékot szervező cég illetékesei csak annyit közöltek, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül.

Egy a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja. A mostani nyeremény azért nőtt rekordmagasra, mert június 10-e óta nem volt nyertes a Powerballon.

Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron. A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

A Powerball a világ legnagyobb játéka. A mostani nyeremény természetesen nem egyszerre, hanem 29 részletben, 30 év alatt fizetik ki.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó