Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Elhalasztották az amerikai költségvetés szavazást

Szerző: Bneu Edina, – 2011-07-29 15:35:03

Váratlanul elhalasztották a költségvetési egyensúlyi csomagról szóló szavazást az Egyesült Államok képviselőházában, így továbbra is kétséges, hogy a szövetségi állam újabb hitelekhez juthat-e, ha az adóssága - várhatóan augusztus 2-án - eléri a törvényben meghatározott plafont.


Váratlanul elhalasztották a költségvetési egyensúlyi csomag elfogadásáról szóló szavazást, amelyre John Boehner republikánus képviselőházi elnök tett javaslatot - olvasható a New York Times honlapján. A döntés elhalasztásáról az után döntöttek, hogy a képviselőházi és a szenátusi képviselők elkezdtek vitatkozni arról, hogyan csökkentsék a szövetségi állam kiadásait, és emeljék fel az adósságplafonját, mielőtt elveszti a lehetőséget arra, hogy újabb kölcsönöket vegyen fel.

A Washington Post szerint a republikánus frakcióvezető, Eric Cantor munkatársai azt mondták, amerikai idő szerint este szavazhatnak az adósságplafonról, de a szavazás menetéről nem mondtak részleteket.

A New York Times szerint nem egyértelmű, hogy a javaslatról szóló szavazást azért halasztották-e el, mert a képviselőházban amúgy többségben lévő republikánusok nem voltak biztosak abban, hogy a többség elfogadja a javaslatot. Az újság szerint az is előfordulhat, hogy Boehner azért döntött így, hogy a demokrata többségű szenátuson nagyobb nyomás legyen, mert így kevesebb idő marad a kölcsönfelvételi határidőig.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó