Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Eladó egy olasz falu!

Szerző: Vörös István, – 2011-04-18 17:05:28

Egy egész települést árusítanak a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, hogy megmentsék az enyészettől a több mint harminc éve lakatlan falut.



Valle Piolát méltányos áron kínálják az ingatlanpiacon: az egész falu összesen ötszázötvenezer euróért megvásárolható. Ezért tizenegy terméskőből emelt lakóházat és a hozzájuk tartozó földterületet lehet kapni.

„Ekkora összegért akármelyik olasz városban egy nem is olyan nagy méretű lakás vásárolható, mi pedig egy egész települést ajánlunk” – mondta az olasz sajtónak nyilatkozva az Abruzzo szívében, a Gran Sasso nemzeti parkban található település első embere, Daniele Palumbi. Ő sem Valle Piolában él, de meg akarja menteni a falut, ezért gondolt arra, hogy eladásra bocsátja. Azt reméli, hogy megfelelő befektetőkkel még lehet jövője a középkorban alapított, de 1977 óta lakatlan településnek. „Az Appenninek hegyei között, ezer méter magasban kiváló levegőt lehet itt szívni, lélegzetelállító a panoráma, és a házakat longobárd balkonok díszítik” – sorolta az előnyöket Palumbi.

A kikiáltási ár valóban alacsonynak számít, de hát csupán a faluba vezető országút aszfaltozásához legalább ugyanannyi pénz kellene…

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó