Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Egyszer fent, egyszer lent

Szerző: Rumi László, – 2011-11-29 10:03:24

Kalocsai SE – HVSE-SzoESE 2:3 (-27; 17; -17; 13; -9)

 

Kalocsai SE: Kovács Patrícia, Jánosi Nikoletta, Sztupovszki Anett, Vörös Viktória, Dabis Ágnes és Szigeti Anna

Csere: Szőgyi Dóra (liberó) Gál Johanna és Zsinka Viktória

 Edző: Kováts Ágnes

 

Az NBII-es bajnokság nyugati csoportjának 8. fordulójában, a legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ismét szombathelyi csapatot, a HVSE-SzoESE (Haladás Vasutas SE – Szombathelyi Egyetemi SE) csapatát fogadtuk a Városi Sportcsarnokban, akik ellen az odavágón egy nagyon szoros mérkőzésen szenvedtünk 3:1-es vereséget.

Sajnos ezúttal se sikerült teljes kerettel a mérkőzésnek indulni, hiszen két játékosunk sérülés miatt nem állt Kováts Ágnes edző rendelkezésére, és volt aki lázasan, volt aki kisebb sérüléssel bajlódva tudott csak játszani. Mindettől függetlenül a korábbi egymáselleni mérkőzés alapján az első győzelem megszerzésében bízva léptek pályára a lányok.

A mérkőzés elején a vendégek kezdtek jobban és hamar hétpontos előnyre tettek szert. A szett közepéig is eljutottunk már amikor a végre kezdtek éledezni mieink és egy remek hajrával sikerült utolérni a vasi csapatot. 0:0 után 24-nél volt újra egyenlő az állás, majd kétszer is volt szettlabdája a Kalocsának, ám nem sikerült az utolsó pontot megszerezni, a végjátékot a Haladás bírta jobban (27:29, 0:1).

 

A második felvonásban ismét a női meccsekre oly jellemző hullámzás folytatódott, ám ezúttal a hazai csapat volt hullám tetején. Jánosi Nikoletta remek nyitásaival 9 pontos előnyt szereztünk, amiből a szett végére hét megmaradt, biztos kalocsai részsiker született (25:17, 1:1).

A harmadik játszmában a vasi gárda 2-3 ponttal folyamatosan volt előttünk egészen a szett utolsó harmadáig, amikor néhány hazai hiba ás több jó vendégtámadás és ismét ott volt az előny (17:25, 1:2).

A negyedik szakaszban jól küzdöttünk, támadásainkban volt erő és a mezőnyben is többször szépen dolgoztak együtt a lányok. Nagyon biztosan nyertük a szettet, talán túlságosan is. A szettgyőzelem egyben azt is jelentette, hogy már pontot szerzett csapatunk, már csak az volt kérdés, hogy egy vagy kettő lesz belőle (25:13, 2:2).

A döntő utolsó felvonásban csak az elején voltunk partiban, majd az ellenfél lendület mellet mi is többet hibáztunk, nem tudtunk eredményesen támadni, és ezzel szinte el is dőlt a mérkőzés kimenetele (5:12). A vendégek ha nem is túl magabiztosan, de nyertek, oda került a kettő pont, nekünk pedig meg kellett elégedni a 3:2-s vereségért járó egy ponttal (9:15, 2:3).

Egyedül talán Sztupovszki Anett dicsérhető, aki mezőnyben rengeteget dolgozott és ha jó feladást kapott dinamikusan, szinte fogadhatatlanul tudott a másik oldalra bombázni, kár, hogy kevés ilyen támadást sikerült felépíteni. Hétről-hétre egyes játszmákon látszik, hogy sokkal több van a lányokban, nagyon hiányzik már egy igazi görcsoldó győzelem. Erre talán legközelebb az idei utolsó mérkőzésen december 11-én vasárnap (változott az időpont) 10 órakor a Városi Sportcsarnokban lesz lehetőség, amikor a MÁV Előre SC csapatát fogadjuk.

            Az ifjúsági eredmény:  Kalocsai SE – HVSE   3 1  (-26, 18,15,19)


K.S.E.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó