Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Egyre több a halott Törökországban

Szerző: Korsós Éva, – 2011-10-24 08:35:52

A törökországi földrengés halálos áldozatainak száma a legfrissebb adatok szerint 217, amelyből 100-at az Iránnal határos Van tartományban, 117-et pedig Ercis városban számoltak össze - közölte hétfő reggel Idris Naim Sahin belügyminiszter. A sebesültek száma 1090.


75 ezer lakosú Ercisben súlyosabb a helyzet, mint Van tartományban, mert előbbiben nagyon sok az összedőlt ház, és sokan lehetnek a romok alatt. A lakosok kétségbeesetten, kiabálva keresik hozzátartozóikat, sokan közülük részt vesznek a romok elhordásában és a túlélők felkutatásában. A mentést nehezíti fagyponthoz közeli hőmérséklet és az, hogy a kisebb településekre még el sem jutottak a mentőalakulatok. A mentésben résztvevők és a lakosok elemlámpákkal, lapátokkal felszerelkezve keresik a túlélőket, sokan a kezüket használják, hogy eltakarítsák az összeomlott épületeket, számol be a CNN.

Az amerikai geológiai intézet hajnalban 7,3-asról 7,2-esre módosította az első rengés nagyságát. Ez így is a legerősebb rengés Törökországban sok év óta. Az USGS több mint száz utórengést regisztrált. Ezek között volt egy körülbelül 6-os erősségű a főleg kurdok lakta Van város közelében. Az ország 38 tartományából 1275 mentőalakulatot riasztottak és küldtek a helyszínekre, de a hadsereg is segít a mentésben, kutatásban.

(klubradio)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó