Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Egyre kevesebb gondot okoz az ár

Szerző: Gábor János, – 2010-06-11 08:44:15

Tovább csökkent országosan az árvíz miatt kitelepítettek és a védekezésben résztvevők száma - közölte Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője. Összegzése szerint estére országosan 4.427 volt a kitelepítettek száma, közülük Borsodban 3.622 ember vár még a hazatérésre.



Az országban 4.700-an dolgoznak a védekezésben, Borsodban 3.700-an, többnyire szivattyúznak és fertőtlenítenek, mivel a közvetlen veszélyhelyzet már elmúlt. Dobson Tibor közlése szerint Borsodban hat településen nincs ivóvíz, Arnóton, Aszalón, Sajósenyén, Szikszón, Edelényben és Sajóvámoson. Ezekre a településekre lajtos kocsival hordják a vizet, valamint palackos és zacskós vizet visznek.

Az országban immár csak két települést zár körül a víz, Tornaszentandrást és Tornabarakonyt csak traktorral, illetve teherautóval lehet megközelíteni. A szóvivő elmondta, hogy a Duna alsó szakszán erősítik a gátakat, ugyanez a feladat a Közép-Tisza vidékén is, Szolnoknál a jövő kedden várhatóan 10 méterrel tetőzik a folyó.

Dobson Tibor közölte, hogy pénteken jelentést tesz a szakminiszternek, majd visszatér eredeti szolgálati helyére, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságra (FTP).

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó