Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Egy tucat kalocsai érem született az ergométeres OB-n

Szerző: Mike Szilvia, – 2018-03-22 12:09:22

Az idei városi ergométeres felmérésen 1076 általános és középiskolás tanuló húzóerejét mérte fel a KSE evezős szakosztálya, míg a versenyen 50-en mérték össze tudásukat. Az általános iskolai pontversenyt a Fényi Gyula Általános Iskola nyerte.

Hirdetés

Hirdetés

Az Országos Ergométeres Diákolimpiai Döntőt Budapesten. A versenyre végül 26 indulóval utazott a csapat.

A legfiatalabb amatőr mezőnyben, a 2007 es születésűek 500m-es távján az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanulója,  Szeitz Csanád  1., a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója, Balogh Péter Mátéösszetettben 4., Vörös Balázs 9. helyezett lett. 

Ugyanebben a korosztályban a lányok között, az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanulója Kálóczi Ramóna 1. helyezett, a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója, Babucsik Eszter 6. helyezett lett.

A 2006 os fiúk között az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanulói Sipos Bence 12. Jelencsity Marcel  14. helyezett lett.

A lányok között, a Belvárosi tagiskola tanulója, Kovács Anett 4., míg Kapitány Klarissza 7., Németh Hanna  9. helyezettek lettek az eddigi legjobb idejüket meghúzva az 500m-es távon.

A 2005-ös születésű lányok között 3. alkalommal vett részt az országos versenyen Markó Mercédesz és Karajos Klaudia az Eperföldi Sportiskola tanulói, akik eddig minden alkalommal a dobogón álltak. Ez most sem volt másképp, hiszen Mercédesz harmadszor is  1., míg Klaudia 3. helyezett lett.

A IV/1-es korcsoportú fiúk között Rákóczi Roland az első helyen haladt sokáig, de sajnos a végére elfogyott az ereje, így Roland a 9. lett.

A IV/2-es korcsoportú fiúknál a Kalocsai Eperföldi Sportiskola tanulója, Balogh Tamás 10. helyezett lett.

Az V/1 es korcsoportú fiúknál a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója Baranyi Bálint 3. helyezett, a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulója Frankhauzer Ádám pedig a 6. helyen végzett.

Az V/2-es korcsoportban a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója Borsos Richárd 1., a "Kossuth-os" Szabadi Péter 2. helyezett lett.

Az V/2-es korcsoportú lányoknál a kalocsaiak közül három Dózsás állt rajthoz. Hatalmas küzdelem volt a dobogós helyekért, végül két kalocsai az első két helyen, a harmadik hölgy negyedik helyen ért célba. Első lett Kovács Kitti, második Horváth Gabriella, negyedik Németh Viktória.

Az amatőr 500m-es versenyszámokat az evezés sportágban versenyengedéllyel rendelkezők 1000m es futamai követték.

A 13 évesek között húzott futamot Tamás Abigél, aki egy héttel a Diákolimpia előtt a Magyar Bajnokságon 1500m-en bronzérmet szerzett. Abigél, aki a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója jól versenyzett és nagyon szép eredménnyel a 2. helyen ért célba.

Őt követte a 14 évesek korcsoportjában Romsics Lili, aki szintén a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója. Lili a verseny hetében kisebb náthával küszködött, így bár nagyon igyekezett és kihúzta magát, nem sikerült az egy héttel korábbi 1500m en elért kiváló eredményét megismételnie, egy helyezéssel hátrébb végzett, de a dobogóra most is felállhatott, bronzérmet szerzett.

A 14 éves fiúk között a Fényi Gyula Általános Iskola tanulója Althammer István 12. helyezett lett.  

Őt követte a 15 éves lányok futama, ahol a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulója, Kellner Fanni egy héttel korábbi Országos Bajnokságon 2000m-en 3. lett, az akkori Magyar Bajnokkal húzott ismét egy futamban. A futamot nagyon erősen kezdte, félő volt, hogy elfárad a végére. A 2018-as bajnokkal fej-fej mellett haladtak azt sem lehetett tudni ki áll az élen kettőjük közül. Fanni a hajrát az utolsó 200m-en kezdte meg, a nagy ellenféltől elhúzott 7-8m-re és a tempóját folyamatosan növelve, a különbséget a célig meg tudta tartani, így a diákolimpián ő vehette át az aranyérmet.

A kalocsai csapatból utolsóként rajtolt el amatőrként a profik között a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulója Berki Veronika, aki 1000m-en hatalmasat küzdött a távval és az ellenfelekkel is, de végül ő is felállhatott a dobogóra, mivel a 3. helyen ért célba. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó