Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Egy évre lecsukták az X-men-tolvajt

Szerző: Gábor János, – 2011-12-21 12:11:21

Egy New York-ban élő férfit egy évre börtönbe küldtek, amiért anno a premier előtt feltöltötte a netre az X-Men kezdetek: Farkas c. mozit. A 49 éves Gilberto Sanchezt a los angeles-i bíróság még márciusban találta bűnösnek a film illegális terjesztésében és egyéb számítógépes visszaélések kapcsán is - az ítélet mostanra lett jogerős.



Az interneten egyébként egy félkész változat terjenget a Farkasból, 2009-ben. Sanchez az utómunka folyamata során szerezte meg az animációkat és speciális effekteket még csak elvétve tartalmazó, de már végleges hosszúságúra vágott mozit, így a végkifejletet egy az egyben lelőtte a lopással, és nem is fogta vissza magát: "eredményével" két weboldalon is büszkélkedett - ez okozta a vesztét.

A gyártó 20th Century Fox tényleges anyagi veszteségét nem igazán lehet megbecsülni, de az tény, hogy a 150 millióból forgatott film 373 milliós összbevétele tényleg "szerénynek" tűnik, ha tudjuk, hogy egy ilyen kaliberű film forgalmazása és reklámozása további 100-150 millió dollárra is rúghat...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó