Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Diákolimpia Országos Döntőn szerepeltek a kalocsai tornászok

Szerző: Mike Szilvia, forrás: koronaradio.hu – 2014-05-12 12:17:19

Április 12-én, Budapesten rendezték meg a Diákolimpia Országos Döntőjét az I. korcsoportos tornász fiúk csapatai számára.

A kalocsai Kunszt József Általános Iskola I. korcsoportos fiú csapata a 6. helyen végzett az országos elődöntőn. Úgy tűnt, hogy ez nem lesz elég a továbbjutáshoz. Azonban, a három országos elődöntő közül a miénk volt a legerősebb, mert hat csapatot neveztek a szervezők az országos döntőre. Így a kalocsai tornászok is szerepelhettek az országos döntőben, ahol két kategória kiválóságai sűrűsödtek össze.

Egyik oldalról a nagy múltú egyesületek bázis iskolái, a másikról az eddig is csak a „B” kategóriára specializálódott, hagyományosan erős, döntően sport tagozatos iskolák. Előnyükre szolgált még, hogy a régi, „B” kategóriás gyakorlatok kerültek a verseny programjában, melyeket ők már évek óta tanultak. A Kunszt József Ált. Isk. I. korcsoportos csapata a 11. helyen végzett.

A csapat tagjai voltak: Andrékovics Balázs, Rakiás Zalán, Sziráki Szilveszter, Kovács Martin, Tesch Dominik, Markó Benedek

Kacsora Hunor, az Eperföldi Tagiskola tanulója a 2003 után születettek között versenyzett. A megmérettetés előtt még az is bizonytalan volt, hogy szekrényugrásban be tudja-e mutatni választott elemét a kézen átfordulást a kiírt magasságon. Végül ezen a szeren kapta a legtöbb pontot. Hunor 11. lett szekrényugrásban, illetve 12. talajon és gyűrűn.

Másik versenyzőnk a Szent István Gimnáziumból Sebestyén Márk volt, aki a 1996-1999 között születettek mezőnyében talajon, lólengésben, gyűrűn, ugrásban, korláton és nyújtón bizonyított. Márk a 4. helyen végzett.

A fiúkat Botos János és Csóti Sándor készítették fel.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó