Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Diákolimpia országos döntő „A” kategória

Szerző: Rumi László, – 2012-05-16 13:04:26

Tatán rendezték az „A” kategóriás torna diákolimpiai országos döntőjét. Az iskolai versenyek sorában ez az egyik legrangosabb esemény. Ez az a verseny, amely minden utánpótláskorú tornász számára lehetőséget ad az indulásra mind csapatban, mind az egyéni versenyeken.

Ismeretes, hogy a „B” kategóriás versenyeken nem indulhatnak a szövetséghez igazolt tornászok. A szövetségi versenyeken meg nem indulhatnak azok, akiknek nincs érvényes versenyengedélyük. Az „A” kategória viszont magába foglalja mind a két tábort. Tehát azok a tanulók, tornászok is versenyezhetnek egymással, akiknek az előbbiekből fakadóan más alkalma erre nincs.

A Kalocsai SE tornaszakosztályában éppen ezért arra törekszenek, hogy ezen a versenyen a lehető legtöbb tornászuk szerepeljen. A megvalósítás viszont egyre nehezebb. Az iskolák anyagilag nem támogatják ezt a kategóriát. Az egyesület költségvetésébe sem fér bele ez a verseny. Így minden ezzel kapcsolatos költséget a szülőknek kell állni, akiknek minden elismerés ezúttal is kijár. Április 28-án ugyanis három csapatnak sikerült bemutatkoznia Tatán a diákolimpia országos döntőjében „A” kategóriában.  Az erőfeszítések nem voltak hiábavalók. Mutatják ezt az alábbi eredmények is.

Mind a három csapat a Kalocsa és Térsége Általános Iskola tanulóiból állt össze.

6. helyezett lett az I-II. korcsoportos fiú csapat 129,8 ponttal. Csapattagok: Merényi Dániel, Princz Barnabás, Farkas Richárd, Fekete Péter, Kacsora Gábor, Kacsora Hunor.

6. lett a III-IV. korcsoportos lány csapat is 123,45 ponttal, Sima Leila, Dicsa Barbara, Dicsa Dorina, Rideg Panna, Greksa Hanna összetételben.

12. helyezést ért el 127,9 ponttal a Sima Petra, Vancsik Vivien Fanni, Nyárádi Vivien, Tóth Alexa, Ferencz Panna, Dóra Alexandra összetételű I-II. korcsoportos lány csapat.

A tanulók között voltak, akik az egyéni megmérettetést is vállalták. Míg a csapatban előírt gyakorlatokat kellett bemutatni, az egyénizők szabadon választott gyakorlatokkal szerepeltek. Mindannyian az I-II. korcsoportban indultak.

Gubányi Gitta 24,325 pontot gyűjtött, ezzel 19. helyezett. Ő a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény tanulója. Sima Petra 19,45 ponttal a 20. lett. Ő a Kalocsa és Térsége Általános Iskola tanulója, mint ahogy a fiúk is. Merényi Dániel a 18. (25,65 p.), Princz Barnabás 19. (23,5 p.), Fekete Péter 20. (15,2 p.).

A tanulókat felkészítették Botos János, Csóti Sándor, Csiczóné Vörös Edit, Deák Nóra, Simáné Hodován Éva.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó