Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Derékig érő hóval köszöntött be a tél a Középnyugaton

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2017-12-28 07:54:40

Rendkívüli hideg van az amerikai Középnyugaton, sok szövetségi államban csaknem egyméteres a hótakaró.

"Kolosszálisnak" nevezte szerdán a CBS televízió a Pennsylvania és Ohio államokban lehullott hó mennyiségét. Pennsylvaniában egyes vidékeken 80-90 centiméteres hótakaró borítja a tájat, az Erie-tó mellett fekvő Erie megyében a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett a "veszélyes és járhatatlan utak" miatt.

Az Erie-tó partján lévő, ohiói Cleveland városában szombat óta szakadatlanul havazik, a clevelandi meteorológiai intézet adatai szerint 1956 óta nem volt ilyen kemény tél a vidéken.

Karácsony óta a középnyugati és a keleti parti államokban fagyos hideg uralkodik és folyamatosan havazik. Észak-Dakotában, Wisconsinban, Dél-Dakotában, Minnesotában, Iowában, Michiganben és Indianában szintén rendkívüli a hideg, megállás nélkül hull a hó, és sok helyütt zárva maradtak az üzletek is.

Az országos meteorológiai szolgálat a keleti parti államokban, elsősorban Maine-ben, Vermontban, New Hampshire-ben és New York államban élőket figyelmeztette, hogy szerdától még erőteljesebb hideg és sűrűbb havazás várható.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó