Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Dél-Korea meghülyült vezére halála miatt

Szerző: Gábor János, – 2011-12-22 13:27:14

A szemtanúkra hivatkozó észak-koreai hírügynökség szerint Kim Dzsong-Il halálakor születésének helyén megrepedt a jég a tavon és titokzatos fény tűnt fel a hegycsúcson. A dél-koreaiak eközben az után nyomoznak, hogyan halt meg a diktátor, mivel a híradásokban feltüntetett vonatnak semmilyen nyomát nem találták a műholdas felvételeken.

"A szemtanúkra hivatkozó észak-koreai hírügynökség szerint Kim Dzsong-Il halálakor születésének helyén megrepedt a jég a tavon és titokzatos fény tűnt fel a hegycsúcson..."



Háromszor kell meghajolni naponta az elhunyt diktátor, Kim Dzsong-Il kiállított holtteste előtt, hogy kimutassák hűségüket a kommunista dinasztia előtt, írja az AFP. Legalábbis ezt állítja a dél-koreai Szöulban élő, Kim Jung-Szo, politikatudomány professzor, aki szerint míg az országalapító Kim Ir Szen teste előtt elég volt naponta egyszer hajbókolni, most meghalt fia előtt már napi háromra van szükség, hogy kellően bizonyítsák elkötelezettségüket. – Az emberek így akarják elkerülni, hogy a legkisebb kétely is felmerüljön lojalitásukkal kapcsolatban - magyarázza.

A professzor állításait több, Észak-Koreából menekült, phenjani disszidenssel készített interjúira alapozza. – Az észak-koreaiak tudják, hogy minél jobban kimutatják bánatukat, annál jobban járnak. – A férfi szerint ugyanis ha csak egyszer hajtanának térdet, az azt jelentené, hogy kevésbé fontos számukra Kim Dzsong Il, mint apja.



A BBC eközben arról számol be, hogy máris megindult az állami propagandagépezet az országban, és furcsa történetek keringenek arról, hogy a kedves vezető halálakor országszerte csodák történtek. A propaganda pedig nemcsak az apát, hanem a fiút is szinte félisteni státuszba emelte. Az évek során olyan személyi kultuszt építettek a 69 éves férfi köré, melyben csodákat és meglepő tetteket tulajdonítanak neki.

NOL
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó