Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Ciprus elutasítja az EU kéréseit

Szerző: Bneu Edina, – 2012-10-04 14:15:53

A ciprusi kormányzó kommunista párt (AKEL) elutasítja a hitelezői trojka egyes felvetéseit – közölte Androsz Kiprianu pártvezér. Szerinte szó sem lehet a bérek befagyasztásáról a mentőakció idejére.



Dimitrisz Hrisztofiasz köztársasági elnök pártja hallani sem akar továbbá privatizációs menetrend készítéséről sem. A kormány jelenleg tárgyal a trojkának adandó válaszról, szóba került a vagyonadó, az áfa és a jövedéki adók emelése és a közalkalmazotti kör karcsúsítása, de jól értesült források szerint bérbefagyasztásról nincs szó.
Kiprianu a troika által összeállított intézkedéscsomagról azt mondta: az nem segít a növekedés felpörgetésében. A pártelnök azt is hozzátette, hogy azokban az országokban, ahol a troika javaslatait elfogadták, nem csak hogy nem gyógyult fel a gazdaság, de el is mélyült a recesszió. Ugyanakkor a pártvezér közölte, hogy minél gyorsabban folytatni kell a megbeszéléseket az EU-EKB-IMF szakértői csapatával, hogy a tárgyalások még azelőtt befejeződhessenek, hogy Ciprusnak újabb anyagi segítségre lesz szüksége.
(vg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó