Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Cicimutyi és Rókarudi

Szerző: Gábor János, – 2013-10-11 11:01:12

A mai Reggeli Gyorsban emlékezetes pillanatokat emeltünk ki a magyar televíziózásból - de csak, ami a mutatós női kebleket illeti. Tettük ezt annak apropóján, hogy a minap kirúgtak állásából egy népszerű, török műsorvezetőnőt, aki a csatorna normáinak már pont nem megfelelően mély dekoltázzsal vezetett műsort. Megrökönyödtünk a kultúrák különbözőségein, hiszen ennek a lánynak egy itthon még csak túlzottan nem is merésznek számító ruhadarab miatt kellett mennie (amit ráadásul a stylistok adhattak rá), míg nálunk kifejezetten rájátszanak a csinos hölgyek adottságaira a képernyőn. Elég csak a Békés megyét jobb mellével rendre kitakaró Gaál Noémi, meteorológusra gondolni... Rádöbbentünk azonban, hogy a magyar tévés török kolleginájának karrierje talán mégsem a túl szexinek ítélt kisestélyi miatt ment gallyra, hanem cicimutyi áldozata lett... Mert ezzel az erővel Szilvának is mennie kellene, ha mondjuk elhányná magát, nem? Részletek a cikk alatti első lejátszón!


Na? Van ezzel valakinek, bármi baja??

Ma végre kitértünk arra a témára is, amely miatt sok hallgatói telefont kaptunk a napokban: az emberek néhány intézkedés és szájhagyomány útján terjedő mendemonda alapján egyértelműen arra gyanakodtak, hogy Bács-Kiskunban kiugróan magas számban fordulnak elő veszett rókák. A felhívásunkra - amelyben olyan hallgatók jelentkezését vártuk, akik láttak lompos farkút városi környezetben - jelentkezett Laci. Elmesélte, hogy találkozott házi kedvencként tartott rókával, amelyet az anyjának kilövetése után vettek magukhoz ismerősei. A körülményeken már pont kezdtünk volna megbotránkozni, mire Laci tisztázta: a későbbi gazdái nem tudtak a kölyök jelenlétéről, amikor eltávolíttatták a mamát; csak később találták meg a stílusosan Rudi névre keresztelt állatot. A ravaszdi viszont annak ellenére, hogy kutyaként tartották a ház udvarán, nagy becsben, mégse hazudtolta meg önmagát... Bővebben a cikk alatti, második lejátszón...



A veszett rókás témához szakmai segítséget is hívtunk. Miután kiderült, hogy az utóbbi hetekben a megyében lévő erdőségek közelében sok figyelmeztető tábla és felhívás került ki, amelyek egyértelműen a veszettség elleni róka-vakcinázás miatt elrendelt legeltetési tilalmat, valamint a kutyasétáltatás korlátozását hirdették, csak-csak rákérdeztünk: van-e tényleges félnivalónk a veszett vadaktól. Kállai Péter körzeti fővadász elárulta: ő maga tizenéves pályafutása során még egyszer nem találkozott veszett rókával, és az őszi figyelmeztetések, valamint korlátozások sem arra utalnak, hogy elszaporodtak volna. A háttérben egész más, de legalább ilyen nyomós okok állnak. KATT a harmadik lejátszóra, alább!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó