Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Busztragédia - azonosították a sérülteket

Szerző: Korsós Éva, – 2012-03-15 09:29:54

Azonosították a Svájcban balesetet szenvedett turistabusz mind a 24 belga sebesültjét.


A belga egészségügyi minisztérium közölte, hogy hét gyermek a belgiumi Lommel általános iskolájának a tanulója, közülük kettő állapota súlyos. A másik 17 sebesült gyermek a heverleei Sint-Lambertus iskola diákja. Közülük ugyancsak kettő állapota súlyos.

A lommeli iskola 15 diákja és 2 tanára halt meg a Svájcban történt balesetben. A heverleei oktatási intézmény két tanára és hét növendéke vesztette életét. A balesetben meghalt a két belga buszsofőr is.

A buszon 6 felnőtt, ideértve a két sofőrt, és 46 - köztük tíz holland állampolgárságú - gyermek utazott. A holland gyermekek közül heten haltak meg. A sérülteket különböző svájci kórházakban ápolják. Csütörtökön a belga kormány rendkívüli ülésen egyeztet hazaszállításuk lehetőségeiről. A hatóságok még mindig nem tudják, miért ütközött egy alagútban falnak a busz.

Az esetet vizsgáló svájci ügyész korábban azt mondta, a jármű szinte új volt, az előző nap Svájcba érkezett sofőrök betartották az előírt pihenőt. A busz nem lépte túl a megengedett sebességet, az utasok biztonsági öve az eddigi vizsgálatok szerint be volt kapcsolva.

(hir24)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó