Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Brutális rekordot döntött a Bosszúállók!

Szerző: Gábor János, – 2012-05-06 18:28:24

Nem tudni milyen magasságokba repül a nagyvilágban egy héttel hamarabb bemutatott Bosszúállók (gyanítom hamarosan bővül a milliárdos összbevétellel rendelkező filmek exkluzív klubja), de teljesen hihetetlen, 200 millió dolláros nyitóhétvégét könyvelt el Észak-Amerikában, így a külföldi mozikasszákkal összesítve már közel 642 milliós bevételnél tart. Ez már most jóval több, mint a mozi bármelyik előzményfilmjének végleges adatai - ezek között a Vasember 2. volt a legsikeresebb, 624 millióval.

A Bosszúállók emellett a mindenkori legjobb starttal maga mögé utasította az eddigi csúcstartó Harry Potter és a halál ereklyéi 2-t (169,2 millió), illetve a Sötét lovagot is (158,4 millió) - utóbbi volt korábban a legsikeresebb szuperhősfilm.



A mindig meghatározó amerikai piacon túl érdemes megjegyezni, hogy a világszerte termelt összbevétel azért is lenyűgöző, mert a nemzetközi terepen eltöltött első három napjában is többet kaszált (kb. 180 millió dollárt), mint a mostanra már csaknem minden szempontból legyőzött vetélytársak. A pénzügyi adatok monumentális bevételt jeleznek előre; gondoljunk csak a második helyre csúszó Potter-film 1 milliárd 328 millió zöldhasújára...



A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó