Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Botrány övezte, de nagy lett: a LIVE-ban a Green Day!

Szerző: Gábor János, – 2012-04-24 06:58:29

Az e heti koncertet leginkább botrányosként szoktuk jellemezni, de a legkevésbé sem azért, mert rossz, hanem mert komoly viharfelhők gyülekeztek a hivatalos stúdióváltozata fölött, amikor az amerikai Wal-Mart arra akarta kényszeríteni a Green Dayt, hogy új szövegekkel vegyék fel újra.

Az áruházlánc nagyon komoly részesedéssel bír az amerikai piacon, így akár rá is kényszerítheti az előadókat a változtatásra, ha a zenei művet túl szabadszájúnak gondolja. A Green Daynél nem ment át zsarolás...



A punk csapat nagyon jól tette, hogy a 2009-ben megjelent 21st Century Breakdown c. lemezénél nem volt alkuképes. Albumuk elnyerte a legjobb rock lemez Grammy-díját, és itt most nyugodtan lehet vitatkozni azon, hogy vajon akkor is így történt volna,  ha nem int be a Wal-Martnak? Nincs vita: biztosan nem, és miért is kapna ilyen kitüntetést egy a gazdasági érdekekért művészi szempontból megalkudni képes rockcsapat?! Na ugye!


A megszrongatott, de végeredményben nagy sikert arató stúdiólemez világkörüli turnéjának legjobb koncertjeiből állt össze a tavaly megjelent Awesome as F**k c. koncertkiadvány, amelyet a Péntek Esti Randevú után hallhatsz, 22 órától! Milyen volt? KATT AZ ELŐZETESEKRE ALÁBB!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó