Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Bocsánatot kért a norvég tömeggyilkos

Szerző: Bneu Edina, – 2012-04-23 13:17:53

Bocsánatot kért a „politikailag el nem kötelezett” áldozatok családjaitól a tavalyi norvégiai tömegmészárlás tettese, a bíróság előtt álló norvég Anders Behring Breivik, de nem volt hajlandó bocsánatot kérni azoknak a fiataloknak a szüleitől, akiket a munkáspárti ifjúsági táborban, Utoya szigetén ölt meg.


Azt mondta, nagyon sajnálja azokat a járókelőket, illetve hozzátartozóikat, akik az általa elkövetett oslói pokolgépes merényletben meghaltak vagy megsebesültek, majd amikor az ügyész megkérdezte tőle, hogy bocsánatot kér-e azon áldozatok családtagjaitól is, akik a környező minisztériumi épületekben vagy az ifjúsági táborban haltak meg, nemmel válaszolt.

Megismételte azt a kijelentését, miszerint „borzalmas, amit tett, de szükséges volt”, hozzátéve, hogy utoyai áldozatai közül 44-en valamilyen tisztséget töltöttek be a munkáspárt ifjúsági tagozatában.

A Breivik-per érzelmileg egyik legkeményebb tárgyalási napja múlt pénteken zajlott, amikor az Utoya szigetén géppisztollyal elkövetett tömegmészárlásról faggatták. Breivik elmondta, tudatosan készült a gyilkosságra.

„Érzelmi szempontból az embernek teljesen el kell tompulnia, és ezt gyakorolni kell” – fogalmazott a 33 éves vádlott.

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó