BENKE LACI BÁCSI: nem kell rekordot dönteni zsírban úszásban!
Szerző: Gábor János, – 2013-12-05 10:57:58
A tuti mézeskalács receptje persze fejben van, ugye? De akkor miért lesz időnként forgácsízű, vagy kőkemény? Esetleg nem úgy jött össze, ahogy szeretnénk? Lehetne finomabb? Világbajnok mesterszakácsot hívtunk segítségül...
Benke Laci bácsi akkor is tud újat mondani, ha olyan, relatíve hétköznapi karácsonyi finomságról van szó, mint a mézeskalács. Ahogy ő készíti, úgy nem tudja valószínűleg senki más. Erre kaptunk tőle tippeket, mikor a Reggeli Gyorsban hívtuk. De ha már a vonal végén van a gasztronómiának egy ekkora császára, naná, hogy kifaggattuk: nála hogy néz ki az ünnepi asztal. Mint kiderült, az uncsiknak annyira neki sem egyszerű kedvezni, de a szálkáktól tartó gyerekeket simán le tudja kenyerezni a halászlébe főzött halgombócokkal. További meglepetés: ki mondta, hogy mákos gubát csak kifliből lehet készíteni, ha van sokkal jobb, mégis kézenfekvő megoldás? Mi több: a karácsonyi menünek nem feltétlenül kell 4x100-on rekordot döntenie zsírban úszásban, ahhoz, hogy finom legyen...
A sípszó után hagyjon üzenetet!