Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Bátyai vendégszeretet a paprikavilágban

Szerző: Lukács Kata, – 2014-07-24 21:35:39

A bátyaiak híresek a vendégszeretetükről, és ebben most sem okoztak csalódást! A KORONAfm100FantasztikusNyár mai fakultatív programján a Chili-Trade Kft-hez látogattunk el.

Nevetésben, rácsodálkozásban és paprikában nem volt hiány! Guzsván Éva, az üzem tulajdonosa mosollyal az arcán fogadott bennünket egy ajándék paprikapálinkával a kezében, amelyből jutott mindenkinek.

A teljes fotógalériát ITT TALÁLJA!

Első állomásként Juliska nénitől lestük el a kenyér lángos készítésének fogásait, és amíg a tészta megkelt, útunk a Paprikamúzeumba vezetett, ahol megismerhettük "piros aranyunk" múltját és jelenét, valamint felcsendültek a paprikakutatás és nemesítés terén úttörő munkát végzett  magyar tudósok nevei, köztük a néhai Dr. Márkus Ferenccel - akit a kalocsaiaknak bizonyára be sem kell mutatnunk.  

A teljes fotógalériát ITT TALÁLJA!

Második állomásunk a Paprikafeldolgozó üzem volt, ahol betekintést nyerhettünk a modern technológiával történő feldolgozásba. A termelési folyamat a szárítástól a kézi csomagolásig lépésről lépésre végigkísérhető volt.

A teljes fotógalériát ITT TALÁLJA!

Végül a Falumúzeumba belépve egy fantasztikus időutazásban volt részünk, és testközelből ismerkedhettünk meg azzal a környezettel, eszközökkel és viseletekkel, amelyek a múlt századokban meghatározták a bátyai hétköznapokat. 

A teljes fotógalériát ITT TALÁLJA!

A fantasztikus nyár megkoronázásaként igazi terülj-terülj asztalkém fogadott bennünket üdítőkkel, fehér- és vörösborral, sőt, a várva várt kenyérlángos is elkészült, amit bátyai fokhagymás-paprikás mártogatós szósszal, az úgynevezett makalával fogyaszthattunk.

A teljes fotógalériát ITT TALÁLJA!

Köszönjük a bátyai Chili-Trade Kft-nek és természetesen Nektek, alkalmi nyaralóinknak, hogy ezzel a hangulatos együtt töltött pár órával Ti is feldobtátok a mi hétköznapjainkat! Így nem csak Ti, mi sem maradtunk nyaratlanok - csütörtökön sem!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó