Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Banderas lesz Picasso - 33 napig!

Szerző: Gábor János, – 2012-02-22 07:50:01

Az eredetileg málagai születésű (tudtad?) Antonio Banderas a napokban aláírt egy új szerződést, aminek következményeképp\' legközelebb ő kelti életre a vásznon Pablo Picassot, a 33 nap c. filmben. A Variety információi szerint a mozi 1937-ben játszódik, és azt a 33 napot meséli el - a spanyol polgárháború idején -, amikor Picasso megalkotta a félelmetes Guernica c. freskót. A monokróm festménnyel a művész az azonos nevű spanyol városka megtizedelésére reflektált.



Picasso életművének e szürrealista darabja nyilvánvalóan a polgárháború során tapasztalt agónia és horror portréja, egyike a legismertebb munkáinak. Az időszak pedig, amelyben született, nos az a festő személyes, magánéleti és alkotói válsága - ebből a francia Dora Maarhoz kötődő romantikus érzelmei vezették ki. Utóbbi karaktert még nem tudni, hogy ki fogja alakítani a moziban.



"[Picasso] jó ideje követ engem, de én mindig elutasítottam" - utalt Banderas egy interjúban arra, hogy többszöri megkeresés után mondott igent a karakter megformálására (feltehetőleg azért, mert ez az első, általa is értékelt forgatókönyv, amit látott). "Nagy elismerést érdemel részemről, mivel én is málagai vagyok, és mindössze négy háztömbre születtem attól a helytől, ahol ő látta meg a napvilágot" - tette hozzá.

A film forgatókönyvét a spanyol filmgyártás két nagy legendája, a rendező feladatokat is ellátó Carlos Saura, illetve a producer, Elias Querejeta jegyzi, és már idén nyáron leforgatják, Párizsban és Guernicán, állítólag mindössze 7,9 millió dollárból, ami hihetetlennek tűnik a helyszínek és a háromszoros Oscar-díjas operatőr, Vittorio Storaro (Apokalipszis most), valamint Banderas személyének ismeretében. A mozi egyébként két nyelven "beszél" majd: franciául és spanyolul.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Útszűkület Dunaharasztinál!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó