Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Az eltűnt repülőhöz tartozó tárgyakat találhattak meg!

Szerző: Korsós Éva, blikk – 2014-03-20 06:58:08

Műholdas képeken felfedeztek két tárgyat az Indiai-óceán déli részében, amelyek "kapcsolatban lehetnek" a március 8-án 239 emberrel a fedélzetén eltűnt malajziai utasszállító repülőgéppel - jelentette be Tony Abbott ausztrál miniszterelnök hazája parlamentjében csütörtökön.

Mint mondta, az "új és megbízható információt" az ausztrál tengerészeti hatóság (AMSA) kapta, és a légierő már repülőgépet is indított a helyszín megvizsgálására. Hozzátette, hogy hamarosan három további gép indul a térségbe. Abbott nem közölte, milyen jellegű tárgyakról van szó, és milyen kapcsolatot sejtenek az eltűnt utasszállítóval. Úgy vélte, a tárgyak megtalálása nagyon nehéz feladat lesz, és nem is vehető biztosra, hogy tényleg a rejtélyes módon elveszett géphez tartoztak.

A közel két hete eltűnt gépet eddig példátlan erőkkel keresik. Huszonhat ország mintegy 60 hajója és 50 repülőgépe kutatja nyomait, de hatalmas területen kell keresni, amely a kalkulációk szerint a Kaszpi-tenger keleti partjától az Indiai-óceán déli részéig terjed. A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú repülőgépe Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. Fedélzetén 239 ember tartózkodott, köztük 154 kínai állampolgár.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Csökken az üzemanyagok ára


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó