Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Az eddigi legjobb felvételek a Titanicról

Szerző: Vörös István, – 2010-09-01 21:11:57

A korábban kitűzött dátumhoz képest több napos késlekedéssel, de elindult a hullámsírban fekvő Titanic részletesebb feltérképezését szolgáló expedíció.

A Kanada partjaitól 900 kilométerre fekvő Titanic-ot és környékét kamerákkal és lokátorokkal derítik fel, az expedíció helyi idő szerint hétfő este kezdte meg munkáját, amikor a Jean Charcot nevű hajó elhagyta Saint-Jean kikötőjét – jelentették be a szervezők a küldetés honlapján.

A tudományos expedíció célja, hogy 20 napon át egy mélytengeri robot és kamerák segítségével készítsen felvételeket az 1912-ben elsüllyedt utasszállító hajóról, amelyek alapján később virtuális barangolásra invitálhatja az érdeklődőket.


A most indult expedíció talán a valaha volt legfejlettebb technológiájú felderítés, amely a hajó roncsaihoz indult, azóta hogy 1985-ben négyezer méter mélyen megtalálták a roncsokat. Célja pedig, hogy a helyszín jelenlegi állapotának legrészletesebb képét alkossák meg.

Az érdeklődők a www.expeditiontitanic.com internetes címen, valamint a Facebook és a Twitter oldalain követhetik nyomon a küldetést.

Az eddigi legélesebb és legtisztább felvételek a 99 éve elsüllyedt luxushajóról megtekinthetőek IDE KATTINTVA!

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó