Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Ausztriában leszakadt a hó

Szerző: Korsós Éva, – 2013-10-11 16:16:37

Megbénította az októberi havazás Ausztriát: akadozik a közlekedés, 22 ezer háztartás maradt áram nélkül, és iskolákat, óvodákat zártak be - számolt be a Hír24. A hó a németeknek is komoly gondot okoz.


Míg itthon kellemes őszi idő van, addig Ausztriában már beköszöntött a tél: Salzburg környékén és Bad Gastein településen 20 centis a hótakaró, de máshol is 15-18 centi vastagságot mértek - számolt be a Hír24.

Az autópályákon, főként az osztrák Tauern alagút közelében több teherautó és személykocsi elakadt az ítéletidőben, ezért a rendőrség több helyen utakat zárt le.

A heute.at hírportál beszámolója szerint az ausztriai hóvihar az áramellátásban is problémákat okoz: 22 ezer háztartás maradt villany nélkül péntek reggelre. Az érintett településeken az iskolák dönthetnek arról, hogy megtartják-e az órákat, egyes intézményekben pár napos hószünetet rendeltek el.

A hó gondokat okoz Németországban is. Ott a hatóságok arra kérték a lakókat, ne hagyják el otthonukat, mert a hó súlya alatt leszakadó faágak életveszélyesek lehetnek. Az előrejelzések szerint a drasztikus helyzet csak fokozódhat, hétvégén fél méteresre hízhat a hótakaró egyes térségekben – írja az rtl.de német hírportál.

A meteorológusok szerint az októberi havazás csak ízelítő abból a zord téli időből, mely karácsony környékén éri el a régiót.

(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó