Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Áprilisban tartják a görög választásokat

Szerző: Korsós Éva, – 2011-12-28 07:38:59

2012 április végén tartják az előre hozott választásokat Görögországban. A jelenlegi egységkormány feladata az októberi válságterv végrehajtása, amely az euróövezet 130 milliárd eurós mentőcsomagjának feltétele.

Április végén rendezik meg az előre hozott parlamenti választásokat Görögországban - jelentette be Evangélosz Venizelosz pénzügyminiszter kedd este.

Venizelosz a Lukasz Papademosz technokrata miniszterelnök vezette egységkormány egyik pártja, a görög szocialista párt ülésén jelentette be a választások időpontját. Hozzátette, hogy Görögország sorsa a jövő hónapban, az államadósság refinanszírozásával kapcsolatos tárgyalásokon dől majd el.

A jelenlegi, válságkezelő görög kormány mandátuma alapvetően az Európai Unióban október 26-án elfogadott válságterv végrehajtására szól, amiért cserébe Görögország hozzájutna az euróövezet 130 milliárd eurós pénzügyi mentőcsomagjához. Enélkül Görögország az államcsőd mellett azt is kockáztatja, hogy elveszíti euróövezeti, sőt EU-tagságát, és válságba sodorja az unió közös valutáját.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó