Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A zsűri nagydíjával tüntették ki Fliegauf filmjét

Szerző: Korsós Éva, – 2012-02-19 11:25:47

A zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével tüntették ki Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.


A rendező a díjat átvéve úgy fogalmazott, fantasztikus embereket ismerhetett meg a film forgatásán. "Nemcsak a stábra, hanem a munkánkat segítő segítő emberekre, például a szociális munkásokra is gondolok" - mondta a Berlinale Palast színpadán. "Meg akarom ragadni ezt az alkalmat, hogy a díj révén az ő munkájuk is nagyobb támogatást kapjon" - fűzte hozzá.

Részlet a filmből:

A film a 2008-2009-es magyarországi romagyilkosságok hatására született amatőr színészekkel, és szombaton már elnyerte a fesztiválon két független zsűri díját is. Az Amnesty International emberjogi szervezet indoklása szerint azért díjazta Fliegauf filmjét, mert "mesterien mutat rá a Magyarországon élő roma emberek aggasztó helyzetére", és "figyelemreméltó eszközökkel emlékeztet minket arra, mit jelent mindennapos diszkrimináció és rasszista terror között élni". Ezenkívül Fliegauf Bence filmje megkapta a berlini filmfesztivál békedíját is.

(klubradio) / [origo]

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Tényleg lesz Chuck Norris híd


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó