Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

A Vidékbajnokság a legfiatalabb tornászainknak is érmet jelentett

Szerző: Rumi László, – 2012-06-24 07:53:05

Május 19-én Budapesten rendezték meg a legfiatalabb tornászok számára az országos bajnokság első fordulóját. Ezekben a korcsoportokban is ez a forduló egyben a vidékbajnokságot is magába foglalta.

A Kalocsai SE tornász apróságai az idősebb korcsoportok sikerét látva nagy reményt fűztek a versenyhez. Ennek megfelelően készültek is rá, ha ez még nem is volt náluk teljes egészében tudatos.

Két korcsoportokban voltunk érdekeltek. Ezekben a korcsoportokban a csoportokban a csapatok előírt gyakorlatokat mutattak be négy szeren. A hat fős csapatokból szerenként az öt legjobb eredmény számított be a végeredménybe. Ezért az öt főből álló csapat eredménye is érvényes. Az egyéni sorrendet a csapaton belül elért eredmény alapján állapították meg. Nem kellett külön szabadon választott gyakorlatot bemutatni.

A kistornász korcsoportban a 2001-2003. évben született gyerekek szerepelhettek. Talajon, gyűrűn, szekrényugrásban és trambulinon mutatták be gyakorlataikat. Ebben a korcsoportban a vidéki összesítésben a KSE csapata 3. lett 148,2 ponttal. A fiúk bronzéremért léphettek fel a dobogóra. A csapat tagjai Zahorecz Áron, Farkas Richárd, Fekete Péter, Kacsora Gábor, Dávid Viktor. Az egyéni értékelésben Zahorecz Áron 34,1 pontjával a 6. helyen zárt. Mivel az 1-6. helyezett éremdíjazásban részesült, így Áron két éremmel térhetett haza.

A gyermek kezdő korcsoportban a 2004-ben és később születettek indulhattak. A talajon, gyűrűn, trambulinon bemutatott gyakorlatokon túl együttes szabadgyakorlatot is be kellett mutatni. Ez a csapatunk 129,35 pontot gyűjtött, 2. helyezést ért el. A csapat tagjai Kornóczi Martin, Kacsora Hunor, Ignácz Patrik, Sziráki Szilveszter, Pécsi Gergő.

Egyéniben Kornóczi Martin 25,85 ponttal 5., Kacsora Hunor pedig 25,2 ponttal 6 lett. Ők még 1-1 érmet kaptak.

A csapatokat Botos János és Csóti Sándor készítette fel.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó