Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A Vatikán is leépít

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-21 05:39:07

Ferenc pápa kevesebb alkalmazottat szeretne, ezért több papot visszaküld a plébániákra. A lista állítólag 30 nevet tartalmaz.



Legalább harminc papot bocsátanak el a következő hónapokban a vatikáni hivatalokból, és küldik őket egyházmegyei szolgálatra - állította több vatikáni forrás.

A Klérus Kongregációja lesz az első a listán - nyilatkozott a CNA katolikus hírügynökségnek egy, a kongregációhoz közel álló vatikáni forrás. Már négy papot egyházmegyébe küldtek, és további változások várhatók - közölte egy másik vatikáni forrás. Hozzátette: Ferenc pápa láthatóan kevesebb alkalmazottat akar a vatikáni hivatalokban, és minél több papot az egyházmegyékbe akar küldeni, hogy a plébániákon szolgáljanak.

Egy harmadik bennfenntes szerint a változások minden vatikáni hivatalt érinteni fognak. Kiemelte, hogy Giuseppe Bertello bíboros, Vatikán Városállam Kormányzóságának elnöke, a Ferenc pápa által létrehozott bíborosi tanács tagjaként felkereste a vatikáni kongregációkat, és arra kérte őket, állítsanak össze egy listát azokról, akiket nélkülözni tudnának.

A forrás szerint a lista mintegy harminc nevet tartalmaz, kivétel nélkül papokat, akik közül többet saját egyházmegyéjük kérésére küldenek vissza lelkipásztori szolgálatra.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó