Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

A tojbásztól a magyar tojásig - galamb nyelvleckével

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2014-04-14 11:36:58

Először galambul beszéltünk, aztán szételemeztük a magyar tojáshelyzetet. Kiderült, hogy a kínai tojbász nem egyedi eset, ugyanis készítenek élethű hamis tojást is, gyakorlatilag csak kemikáliákból!

A reggeli első hírblokk kakukkosan telt. Éva az időjárásjelentésben utalgatott valamilyen népi megfigyelésre a fészekbitorló madárról, amely nem tudjuk, hogy milyen hangot ad ki. Galambul mindenesetre beszélünk, de a hírszerkesztő már tőle is fél, ezzel pedig a tollas felzárkózott a kígyó-béka-egér-denvér-stb. sorba. Évának gyakorlatilag az egész év életveszély:

Nem engedtük el a szárnyas témát, de más szempontból közelítettünk. Mindjárt húsvét, ezért felderítettük a legelképesztőbb tojáshamisítást, ami csak létezik: a rántottának való megalkotásához már nem is kell a tyúk. Csak egy kínai laboratórium, ahol korábban a tojbász is készült:

Ha azt gondolnánk, hogy az ilyen elképesztő tudományos vívmányoknál már nem nagyon van rosszabb, közel járunk az igazsághoz. Viszont még így is egyik ámulatból estünk a másikba, amikor a KORONAcafénak nyilatkozó dr. Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára szembesített minket az árérzékeny magyarok tojásvásárlási szokásaival. Nagyon komoly megalkuvásokra is hajlandók, mindössze néhány forintos árkülönbségért. Ráadásul átverik magukat vele: az S-től az XL-esig terjedő skálán gondolkodás nélkül választják az olcsóbbat és kisebbet. Pedig az így vett lengyel, szlovák, spanyol (!) tojásból egyértelműen többe kerül a rántotta, rosszabb minőségű alapanyagból:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó