Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A pápa vérét a bokorba hajították a tolvajok

Szerző: Korsós Éva, hvg.hu – 2014-01-30 18:04:54

Megtalálták az olasz rendőrök azokat a tolvajokat, akik ellopták a II. János Pál pápához köthető ereklyéket, de azt mondják, hogy a pápa vérével átitatott szövetdarabot egyszerűen eldobták valahol - írja a Repubblica.it.

Három ember fosztotta ki az olaszországi L'Aquilában található San Pietro della Ienca templomot, és ők vitték el onnan a II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét. Az ellopott feszületet megtalálták, csakúgy, mint azt a kis ereklyetartó tokot, amelyben egy, a pápa vérével átitatott szövetdarab volt.

A véres ruhadarab abból a reverendából származik, amelyet II. János Pál az ellene 1981-ben elkövetett merénylet idején viselt. Egy kis, vasból készült tokban vagy fiolában tárolták, amit a három, 18 és 20 év közötti tolvaj meg is tartott, de a benne tárolt ruhadarabot állításuk szerint értéktelennek gondolták, és elhajították a bokrok közé, így a rendőrség most azt igyekszik felkutatni.

A három tolvaj közül kettő egy collemaggiói buszpályaudvar jegypénztára elleni rablás miatt került a rendőrök kezébe, ekkor vallották be a lopást is. Harmadik társukat ezt követően kapták el.

A rendőrség eredetileg arra is gondolt, hogy anyagi haszonszerzés motiválta az elkövetőket, mivel áprilisban szentté avatják a volt pápát, és akkor sokat érhet a vérét tartalmazó fiola.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó