Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A nép dönthet a megszorításokról Görögországban

Szerző: Bneu Edina, – 2011-06-07 12:54:51

Népszavazást fontolgat a görög miniszterelnök a további megszorító intézkedésekről, amelyekre azért van szükség, hogy az ország megkaphassa a 110 milliárd dolláros nemzetközi hitelcsomag következő részleteit. Eközben Athénban mindennapossá váltak a demonstrációk a szigorítások ellen.

  

„Kész vagyok arra, hogy a sorsdöntő változások idején akár népszavazás is legyen a lehető legszélesebb konszenzus érdekében” – fogalmazott Jeórjiosz Papandreu a hétfői éjszakába nyúló maratoni kormányülésen. Papandreu az ülés után kiadott közlemény szerint felszólította a belügyminisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, amely lehetővé tesz egy ilyen lépést, „amennyiben erre szükség lesz”.

Görögországban már eddig is komoly megszorításokat vezetett be a kormány, de ezek nem hozták meg a szükséges eredményt, a nemzetközi hitelezők szerint további lefaragásokra van szükség, ha Athén meg akarja kapni a csomag következő részleteit. Az új program további adóemeléseket, kiadáscsökkentéseket, a közszféra további karcsúsítását helyezi kilátásba, és mintegy 50 milliárd eurós privatizációt is magában foglal.

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó