Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A magyar válogatott és a 2012-es EB

Szerző: Gábor János, – 2010-02-09 07:22:40

Vasárnap délben Varsóban, a Kultúra és Tudomány Palotájában kisorsolták a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Eb selejtező csoportjainak beosztását. Válogatottunk az 1988-as Európa-bajnok Hollandia, valamint Svédország, Finnország, Moldova és San Marino társaságában az E-jelű hatosba került. A látványos ceremóniát követően Kisteleki István, az MLSZ elnöke azt mondta, hogy ellenfeleink ismeretében lát esélyt az előrelépésre, szerinte kiegyenlített csoportba kerültünk. Erwin Koeman szövetségi kapitány is elégedett volt, az a véleménye, hogy Hollandia a favorit, mögötte minden lehetséges.
Csoportunk mérkőzéseinek menetrendjéről az egyeztetés, az érdekeltek megállapodása értelmében, február 17-én Amszterdamban lesz.



A sorsolási ceremónián a csapatok neveit tartalmazó golyókat a két rendező ország volt és jelenlegi futball-legendái, a lengyel Zbigniew Boniek és Andrzej Szarmach, illetve az ukrán Oleg Blohin és Andrij Sevcsenko, húzták ki. Az eseményen az MLSZ-t Kisteleki István elnök, dr. Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató, Erwin Koeman szövetségi kapitány és Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója képviselte.



Az ünnepséget a lengyel miniszterelnök, Donald Tusk beszéde nyitotta, majd egy, Frédéric Chopin egyik művével kísért filmösszefoglaló idézte fel az eddigi Eb-k legemlékezetesebb eseményeit. Ezután Gianni Infantino, az UEFA főtitkára ismertette a sorsolás menetét, majd Zbigniew Boniek, Andrzej Szarmach, Oleg Blohin és Andrij Sevcsenko kihúzta a válogatottak neveit.

A selejtezőkre 2010 szeptembere és 2011 októbere között kerül sor. Az Eb-re – amelynek a rendezők, azaz Lengyelország és Ukrajna automatikus résztvevői - a kilenc csoportelső és a legjobb második egyenes ágon jut ki, a nyolc további csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszik a fennmaradó négy helyért.



- Kiegyenlített erőket felvonultató csoportba kerültünk, Hollandia külön kategóriát képvisel, mindenképpen látok esélyt arra, hogy válogatottunk most megismert ellenfeleivel szemben előrelépjen – mondta honlapunknak értékelve a sorsolás eredményét Kisteleki István, az MLSZ elnöke.



Erwin Koeman szövetségi kapitány így nyilatkozott:

- Elégedett vagyok a csoportbeosztásunkkal. Azt talán mondanom sem kell, hogy a kiemelkedően legerősebb ellenfelünkkel, Hollandiával szemben is számíthat, hogy jól ismerem hazám labdarúgását. Annak kifejezetten örülök, hogy ismét összekerültünk a svédekkel, mert ugye velük szemben utoljára drámai körülmények között maradtunk alul, s most kapunk egy esélyt a javításra. Egyébként az én megítélésem szerint a svéd-finn-magyar hármas tagjai azonos játékerőt képviselnek, nagy lesz a versenyfutás közöttük.

A 2012-es selejtezőinek csoportbeosztása:

A-csoport: Németország, Törökország, Ausztria, Belgium, Kazahsztán, Azerbajdzsán

B-csoport: Oroszország, Szlovákia, Írország, Macedónia, Örményország, Andorra

C-csoport: Olaszország, Szerbia, Észak-Írország, Szlovénia, Észtország, Feröer-szigetek

D-csoport: Franciaország, Románia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Albánia, Luxemburg

E-csoport (zárójelben a csapatok világ- illetve európai ranglista helyezése): Hollandia (3/2), Svédország (43/25), Finnország (54/30), Magyarország (52/29), Moldova (96/41), San Marino (203/53)

F-csoport: Horvátország, Görögország, Izrael, Grúzia, Málta

G-csoport: Anglia,Svájc, Bulgária, Wales, Montenegró

H-csoport: Portugália, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izland

I-csoport: Spanyolország, Csehország, Skócia, Litvánia, Liechtenstein
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó