Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A magyar demokráciát félti az amerikai nagykövet

Szerző: Bneu Edina, – 2011-12-08 09:32:36

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerint a magyar kormánynak felül kellene vizsgálnia reformintézkedéseit, amelyek a demokratikus intézményrendszert, köztük a parlamentet, a bíróságokat és a médiát érintik.


Eleni Tsakopoulos Kounalakis a Heti Válasznak írt cikket, amit a csütörtökön megjelenő számban tesznek közzé. Az írásról elsőként az AP hírügynökség számolt be, majd több nemzetközi híroldal átvette, köztük a Yahoo! News is.

"Azt senki sem vitatja, hogy reformokra szükség van" – idézi a nagykövetet az Index, hozzátéve, hogy a kormány a hatékonyság növelésére helyezi a hangsúlyt. Megjegyzi, hogy a reformokat évek óta sürgetik a politikusok, a szakmai és a civil szervezetek, valamint a vállalkozások.

Az Egyesült Államok tiszteletben tartja, hogy Orbán kormánya szabad és tisztességes választásokon nyert hatalmas többséget. Azt is elismerik, hogy a magyar nép dolga eldönteni, milyen irányba haladjon az ország. Amikor azonban aggodalmaknak adnak hangot a magyar demokrácia irányát illetően, akkor azt barátként teszik Kounalakis írása szerint.

A diplomata emlékeztet arra, hogy a következő néhány héten belül befejeződik a sarkalatos törvények szövegezése, és hatályba lép Magyarország új alaptörvénye. A budapesti amerikai nagykövetség munkatársai és washingtoni kollégái "alapos munkát végezve próbálták megérteni", milyen hatással lesznek ezek a sarkalatos törvények a demokráciára.

(Index)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó